ANNONCE

DBU forventer at straffen falder fredag

19. april 2021 18:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

DBU-formand Jesper Møller forventer, Uefa fredag vil smide tre af fire CL-semifinalister ud grundet piratliga

DBU forventer at straffen falder fredag
Uefa vil bruge alle tilgængelige sanktioner, siger Aleksander Ceferin. Foto: Richard Juilliart/AFP

De 12 storklubber, der er enige om en ny fodboldturnering, skal hurtigst muligt udelukkes fra de turneringer, de ellers deltager i.

Det understreger præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Aleksander Ceferin, på et pressemøde mandag.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand Jesper Møller er med til de igangværende møder i Uefa, hvor emnet har ryddet dagsordenen.

Fredag er Uefas eksekutivkomité samlet, og han forventer, at det vil få indflydelse allerede på den igangværende Champions League-turnering.

– Der skal de 12 klubber ud. Der er selvfølgelig noget juridisk, der lige skal afklares, men min holdning er, at såfremt det kan lade sig gøre, så skal de her 12 klubber smides ud på fredag, siger DBU-formanden.

Det er tidligere mandag kommet frem, at spillere for de respektiver klubber også har udsigt til at gå glip af EM- og VM-turneringer for deres landshold.

Undersøgelse mangler

Hvornår sanktionerne potentielt kan træde i kraft, skal dog lige undersøges til bunds først.

– Vi undersøger det med vores juridiske afdeling, men vi vil tage alle tilgængelige sanktioner i brug, og vi vil informere jer, så snart vi kan, siger Aleksander Ceferin ifølge Reuters

– Min holdning er, at de og deres spillere hurtigst muligt skal udelukkes fra alle turneringer.

Ceferin lægger ikke fingre imellem i sin kritik af de 12 klubber, der har valgt at gå sammen om turneringen med titlen Super League.

Klubberne søger yderligere tre storhold, der skal være medstiftere og dermed sikker på en plads i turneringen år efter år.

Desuden skal der findes fem klubber, som skal kvalificere sig for at deltage.

Klubber er bekymrede

Klubberne vil gerne blive ved med at spille i de nationale turneringer, selv om Uefa afviser den mulighed.

De har derfor allieret sig med jurister, fremgår det af et brev, som klubberne har sendt til Fifa-præsident Gianni Infantino og Uefa-præsident Aleksander Ceferin.

Nyhedsbureauet AP er kommet i besiddelse af brevet.

– Vi er bekymrede over, at Fifa og Uefa vil besvare planerne med straffeaktioner og forsøge at udelukke enhver deltagende klub eller spillerne fra deres respektive ligaer, lyder det i brevet.

– Jeres formelle holdning tvinger os til at tage beskyttende skridt for at sikre os mod en negativ reaktion.

– Af denne grund har SLCo (Super League Company) indgivet en sag ved de relevante domstole for at sikre en problemfri etablering og drift af konkurrencen i overensstemmelse med gældende love, skriver klubberne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu