DBU overvejer at flytte fra Parken

25. januar 2013 19:18 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DBU overvejer at flytte fra Parken
Parken var natten til søndag ramme for voldsom tumult, men det var ikke fodboldfans, der gik på hinanden, men derimod gæster til en stor musikevent. Foto: Foto: Facebook.
Parken

Efter 2013 kan Parken være fortid som Danmarks ubestridte nationale fodboldstadion. Foto Facebook.

Parken er hjemmebane for landsholdet i de fire VM-kvalifikationskampe i 2013. Derefter overvejer DBU at flytte vigtige kampe til andre stadions.

 

Danmark spillede i september mod Tjekkiet for 24.004 tilskuere, hvilket er det laveste tilskuertal i en VM-kvalifikationskamp siden 2005. De vigende tilskuertal til landsholdets vigtige kvalifikationskampe på hjemmebane, får nu DBU til at overveje, om Parken er den rette skueplads for landsholdets vigtigste aktiviteter.

Indtil videre har stadions i provinsen kun lagt græs til venskabskampe, men også hjemmekampene i VM- og EM-kvalifikationerne kan nu blive henlagt til landets mindre stadions.

– Vi er i drøftelser med Parken for at se, om der er basis for at forlænge vores aftale, men der er også andre muligheder i spil. Vi har haft vigende tilskuertal på det seneste, og vi er derfor også i gang med at vurdere de alternativer, der er. Sonderingerne er stadig helt overordnede, og vi regner først med at have en ny aftale på plads i løbet af sommeren, siger DBU’s generalsekretær Jim Stjerne Hansen til tipsbladet.dk.

De seneste dage har der på internettet floreret historier om, at DBU overvejer at købe Brøndby Stadion. På den måde kan DBU slippe for at betale det tocifrede millionbeløb, det har kostet at leje Parken. Samtidig vil landsholdet komme ind i en ramme med en tilskuerkapacitet, der passer bedre til deres aktuelle popularitet.

DBU overvejede i slutningen af 1990’erne at købe Parken, men dengang var prisen for høj, og Jim Stjerne Hansen afviser, at unionen i dag går med overvejelser i den retning.

– Det indgår ikke i vores overvejelser at blive stadionejere, for vi har ikke aktiviteter nok til at putte i det. Stadion skal have en hovedbruger, og hvis vi tager Brøndby som eksempel, kan du sige, at de selvfølgelig vil leje sig ind hos os, men stadion vil så stadig stå hen i perioder, hvor der ikke bliver spillet fodbold.

– Hvis vi investerede i et stadion, ville vi også lægge samtlige vores kampe ind i det, og vi er ikke interesserede i at gøre landsholdet til et københavner-projekt. Vi har været glade for at spille vores venskabskampe på andre stadions i landet, og det vil vi fortsætte med. Vi vil ikke finde det naturligt at være stadion-ejer, siger Jim Stjerne Hansen.

Landsholdets seneste venskabskamp på hjemmebane blev spillet på TRE-FOR Park i Odense mod Slovakiet. Der var 9209 tilskuere.

Tipsbladet.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu