Sendt uden for døren

4. marts 2013 22:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sendt uden for døren
Billede mangler

Nicklas Bendtner kunne ikke opføre sig ordentligt, så nu er han sendt uden for døren af DBU det næste halve år. Men hvis han tænker grundigt over sine fejl, så kan tænkepausen vise sig slet ikke at få nogen indflydelse for Bendtner på landsholdet.

 

Bendtner kan nemlig være tilbage på landsholdet, indenfor den ’tænkepause på et halvt år, som DBU i går tildelte ham på baggrund af den 25-årige angribers spritkørsel i København natten til søndag.

Kommunikationschef i DBU, Lars Berendt, fortæller, at der ikke er tale om nogen karantæne til Nicklas Bendtner. Det er en tænkepause.

– Det er pressen, der laver det til en karantæne på et halvt år. Læs nu, hvad der står. Jeg har ikke brugt ordet karantæne. Derfor er der ikke nogen grund til at fokusere på nogen speciel udløbsdato, siger Berendt, og forklarer, hvordan Bendtner igen kan finde vej til landsholdet.

– Når Morten Olsen vurderer, at Nicklas Bendtner har fået sin klubsituation og sin karriere tilbage på sporet, så vender Morten Olsen tilbage til DBU og siger, at nu kunne han godt forestille sig at udtage Bendtner til landsholdet, og så vil DBU tage initiativ til at tage en snak med Nicklas Bendtner. Og det har vi ikke sat nogen præcis dato på. Vi har bedt Nicklas Bendtner om at bruge det næste halve år til at tænke sig godt om. Og når vi så har haft en samtale med Nicklas Bendtner, så må vi se, hvor han står, og så vil vi melde tilbage til Morten Olsen om situationen til den tid.

Hvis Morten Olsen synes, at Nicklas Bendtner er klar til at spille indenfor det næste halve år, vil I så indkalde Bendtner indenfor det halve år?

– Jeg sætter mig ikke fast på en dato, men forventningen er, at vi ser bort fra Nicklas i et halvt år, indtil han har tænkt sig godt om.

Så Bendtner kan potentielt komme til at spille på landsholdet indenfor det næste halve år?

– Jeg gentager. Vi har en forventningen om, at Nicklas Bendtner bruger et halvt år på at tænke sig om.

Lars Berendt ønsker ikke at konkretisere, hvad DBU og landstræner Morten Olsen forventer, at Nicklas Bendtner bruger tænkepausen på, eller om DBU forventer en undskyldning. Hvis Bendtner er væk fra landsholdet i et halvt år misser han – udover de kampe, han i forvejen er væk fra som følge af sin skade – testkampen mod Polen, og VM-kvalifikationskampen mod Armenien.

DBU lægger til grund for tænkepausen, at landsholdspillere som minimum skal leve op til samfundets regler, hvilket Bendtner altså ikke gjorde, da han natten til søndag kørte i den forkerte kørebane med en promille på 1,46. Men DBU har tidligere haft spillere på landsholdet, som har forbrudt sig på loven. Stig Tøfting og Leon Andreasen har begge voldsomme, men inden af dem fik tænkepauser fra landsholdet.

Det er fordi, der er forskel på sagerne, siger Lars Berendt.

– Der findes ikke to sammenlignelige sager i den her situation, og der findes ikke nogen facitliste for, hvordan et fodboldforbund kan agere. I betragtning af den historik, som Nicklas Bendtner har haft i forhold til DBU, så har vi valgt at tage det her skridt, lyder forklaringen fra Berendt.

Morten Olsen er ifølge DBU enig i beslutningen, men han ønsker ikke at kommentere den. Både Olsen og assisterende landstræner Peter Bonde har været med i processen, indtil DBU mandag eftermiddag uddelte tænkepausen til Nicklas Bendtner.

– Der er kommet en melding fra DBU, og den beslutning er Morten og jeg enig i. Vi har været informeret om, hvad der foregået, og jeg har ikke noget at tilføje, siger Peter Bonde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu