Berendt: Vi var nødt til at reagere

4. marts 2013 16:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Berendt: Vi var nødt til at reagere
Billede mangler

Nicklas Bendtner har fået et halvt års karantæne fra det danske landshold, og det var ifølge informationschef i Dansk Boldspil-Union (DBU), Lars Berendt, et nødvendigt skridt, efter at den danske landsholdsangriber natten til søndag blev taget med spiritus i blodet, mens han kørte sin bil imod færdselsretningen.

 

– Nicklas Bendtner har gjort noget, som vi hverken som mennesker eller organisation kan gøre andet end at tage afstand fra, siger Lars Berendt til TV2 News.

Han begrunder karantænen med, at man som landsholdsspiller har pligt til også at være et forbillede og dermed at opføre sig ordentligt.

– Man har nogle privilegier, når man er landsholdsspiller. Man er en fremtrædende offentlig profil, og derfor skal man også reagere derudfra. De ting skal gå hånd i hånd, siger han.

Han hæfter sig samtidig ved, at det langtfra er første gang, Nicklas Bendtner er på kant med loven og med den almindelige opfattelse af god opførsel.

– Vi har haft en række samtaler igennem årene med Nicklas Bendtner om disse ting, og dette her er en naturlig opfølgning på disse ting, siger Lars Berendt.

Hvad der skal til i fremtiden for at andre kan risikere samme sanktion, kan informationschefen ikke give et konkret bud på.

– Vi har ingen facitliste for, hvad der skal til, siger Lars Berendt.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu