DE: Det kan stadig ikke betale sig at arbejde

25. februar 2013 12:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DE: Det kan stadig ikke betale sig at arbejde
Billede mangler

Det er på høje tid, at der gøres noget ved kontanthjælpen. Sådan lyder den umiddelbare reaktion på regeringens udspil til en ny kontanthjælpsreform fra direktør Laurits Rønn fra Dansk Erhverv (DE).

 

Erhvervsorganisationen ærgrer sig dog over, at der trods mange gode takter i reformen ikke bliver taget fat i det – efter DEs mening – grundlæggende problem, nemlig at det for mange ikke kan betale sig at skifte kontanthjælpen ud med et lavtlønnet arbejde.

»I dag kan det for de fleste kontanthjælpsmodtagere ikke betale sig at tage et lavtlønsjob. Det er vigtige skridt i den rigtige retning, at regeringen vil give samlevende gensidig forsørgerpligt som gifte, og at unge op til 30 år skal i uddannelse på SU i stedet for at modtage kontanthjælp. Men regeringens udspil får ikke for alvor gjort op med det manglende incitament til at arbejde,« skriver Laurits Rønn i en skriftlig kommentar.

»Afstanden mellem kontanthjælp og almindelig lønindkomst er fortsat for lille for en stor gruppe af kontanthjælpsmodtagere,« konstaterer han.

Ifølge DE ville incitamentet til at tage et arbejde stige, hvis man genindførte kontanthjælpsloftet, så modtagernes samlede indtægt inklusiv kommunale tilskud ikke overstiger et vist beløb.

»Vi mener også, at der er behov for en udligningsreform, således at kassetænkning i kommunerne hindres, og at kommunerne selv skal betale for langvarig forsørgelse,« siger DE-direktøren.

»Selv om der er mange gode takter i udspillet, er regeringens udspil langt fra tilstrækkeligt til at sikre, at den når det mål, som den havde sat sig i regeringsgrundlaget med hensyn til arbejdsudbud og mindsket pres på de offentlige udgifter,« erklærer han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu