De gule går på strandhugst

24. maj 2012 02:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
De gule går på strandhugst
Billede mangler

Oprøret i fagbevægelsens bagland får de uafhængige – såkaldt gule – fagforeninger og a-kasser til at opruste i et forsøg på at kapre lønmodtagere, som er utilfredse med udsigten til at skulle arbejde mere. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.
Både Kristelig Fagbevægelse og Det Faglige Hus starter annoncekampagner, der skal lokke det arbejdende folk væk fra de røde forbund.
Det sker på dagen, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indleder trepartsforhandlingerne, der bringer danskernes helligdage, feriedage og arbejdstid i spil.
– Vi vil udnytte situationen nu, hvor LO har været så tåbelig at bakke op om de forslag, der ikke har gang på jord, siger Johnny Nim, formand for Det Faglige Hus, der planlægger målrettet markedsføring i både aviser, radio og på nettet, til avisen.
Det samme gør Kristelig Fagbevægelse.
Dele af LO frygter også medlemsflugt.
– Hvis medlemmernes accept ikke er der, risikerer vi masseflugt, siger Gita Grüning, formand for Teknisk Landsforbund og medlem af LO’s daglige ledelse.
Hvis medlemmerne flygter, kan trepartsaftalen ende med at svække fagbevægelsen.
– Fagbevægelsen løber en risiko ved, at medlemmerne spørger sig selv: Hvorfor skal vi være medlem af en organisation, som forringer vores forhold, siger Jesper Due, arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu