ANNONCE

De har en bøn: Det her må du ikke smide ud

9. januar 2021 10:00 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Der en bekymring over, om folk smider deres gode, brugte ting ud i denne tid, hvor genbrugsbutikkerne er lukkede. I en butik i Vejle er de omvendt ved at drukne i donationer

Garagen hos Kirkens Korshærs butik i Vejle er proppet med brugte borde, stole, reoler, skabe og meget andet. Donationerne, som de hedder officielt, har endnu ikke fundet plads i butikken. For butikken har været lukket fra før jul, så der bliver i sagens natur ikke solgt noget, og dermed skabes der ikke plads.

-Vi kan godt have lidt mere, men der er ved at være fyldt op i garagen, siger Tommy Mølgaard, medlem af butiksudvalget hos Kirkens Korshær i Vejle.

Den private hjælpeorganisations butik i Vejle er nemlig én af dem, hvor man stadig kan aflevere sine gode, brugte ting, der fortjener at få et nyt liv i et andet hjem. Butikken har et udendørs afleveringssted, så selv om den er lukket, kan borgerne stadig aflevere deres donationer.

Derfor er garagen ved at være fyldt op. Lastbilen holder til gengæld stille.

-Den kører normalt fem dage om ugen og henter donationer, som folk har ringet og tilbudt. Ofte dødsboer. Så det er svært at skulle sige nej til folk, fortæller Tommy Mølgaard.

Vent med at smide væk

Hvad sker der, når lastbilen fra Kirkens Korshær ikke kommer forbi og butikkerne er lukkede? I værste fald at folk smider gode, brugte ting ud.

-Det kunne jeg frygte. Vi vil jo alle gerne have ryddet op. Men jeg håber, folk vil gemme de ting, der kan genbruges og komme med dem senere, siger Dorthe Egede Hansen, chef for genbrug hos Kirkens Korshær.

Som udgangspunkt modtager Kirkens Korshær ikke donationer, som de brugte effekter officielt hedder. Medmindre de enkelte genbrugsbutikker har et afleveringssted ved siden af butikken som butikken i Vejle.

-Det er vigtigt, at folk ikke stiller donationer uden foran butikken. Især i byzoner kan det være generende for andre, de kan også blive ødelagt, eller de kan risikere at blive stjålet. 

Tilbage i Vejle glæder Tommy Mølgaard sig til at butikken bliver åbnet igen. Det er en stor butik på omkring 1500 m2 og en årsomsætning på over to millioner kroner, der går til de sociale arbejde. Især organisationens 27 varmestuer og herberger. 

-Eksempelvis har vi så stor en bogsamling, at mange reelt bruger os som deres bibliotek, smiler Tommy Mølgaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu