ANNONCE

De kan få gratis mundbind

21. august 2020 11:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det vil for nogle være muligt at få udleveret mundbind.

De kan få gratis mundbind
Nogle grupper kan fremover få gratis mundbind. Foto: Scanpix

På et pressemøde fredag kommenterer både Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke og Transportminister Benny Engelbrecht på det krav om mundbind i kollektiv trafik, der træder i kraft lørdag.

Engelbrecht siger, at man fra lørdag skal have mundbind på, før man går ind på togstationen eller ind i offentlig transport. Passagere kan blive afvist både på stationen eller i transportmidlet, hvis de ikke bære mundbind eller viser:

– Hvis passageren ikke vil forlade stedet, så kan politiet tilkaldes, og der kan gives en bøde. Men jeg tror, at langt de fleste vil gøre, hvad de kan for at leve op til reglerne, siger Benny Engelbrecht.

Hvis man på grund af konkret sygdom eller handicap ikke kan bære mundbind, så er man fritaget, siger Benny Engelbrecht.

De bliver gratis

Fremover vil særligt udsatte grupper kunne få gratis mundbind, der skal beskytte mod smitte med covid-19. Det oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) fredag på et pressemøde, der bliver afholdt i Udenrigsministeriet i København.

– Regeringen har aftalt med kommunerne, at borgere, hvor anskaffelse af mundbind vil være en væsentlig økonomisk udgift får lov at henvende sig til kommunen og få udleveret et antal mundbind. Det kan være personer på kontanthjælp, integrationsydelse eller socialt udsatte på herberger, siger Magnus Heunicke.

Det er noget, der skal aftales med kommunerne i Danmark, siger Magnus Heunicke. Både Enhedslisten og SF har været fortalere for gratis mundbind til udvalgte grupper, og det samme har Dansk Folkeparti.

Fakta

Krav om mundbind

Kravet om mundbind eller visir gælder hele døgnet for alle rejsende på 12 år og derover. Kravet gælder i al kollektiv trafik:

  • Togtrafik, herunder privatbaner, letbaner og metro.
  • Buskørsel, herunder både lokale og regionale busruter, skolebusser, x-busser, fjernbusser, turistbusser og anden kørsel i bus, der kræver tilladelse i henhold til lov om buskørsel, fx partybusser
  • Taxikørsel og anden erhvervsmæssig persontransport, som kræver tilladelse i henhold til taxilov.
  • Færgetrafik, herunder indenrigsfærger og færger, der sejler mellem Danmark og havne i udlandet, mens disse færger befinder sig i dansk farvand.

Kilde: Transport- og Boligministeriet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu