ANNONCE

De kan gå i brand: Brug ikke disse opladere

11. marts 2020 13:11 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Sikkerhedsstyrelsen advarer mod brugen af flere opladere.

Sikkerhedsstyrelsen advarer nu om brugen af to mobilopladere, da de kan bryde i brand.

Begge opladere tilbagekaldes nu af virksomheden Capida.dk, der har forhandlet dem.

I galleriet over artiklen kan du se de to opladere, der nu kaldes tilbage, samt en række andre farlige opladere, der tidligere er tilbagekaldt.

Artiklen fortsætter under videoen

På deres hjemmeside skriver Capida.dk følgende:

Fakta

Tilbagekaldelse Capida.dk

Har du købt et af følgende produkter bedes du kontakte vores kundeservice på info@capida.dk

HOCO C12 Dual USB adapter: Produktnr.: HO1047759
Borofone USB adapter BA20A: Produktnr.: BO4700681

Har du købt en af disse varer vil produktnr fremgå af din faktura. Er du i tvivl om dit produkt er berørt af dette, kontakt da vores kundeservice

Begge disse varer tilbagekaldes efter krav fra sikkerhedsstyrelsen, da produktet ikke lever op til gældende krav og du bør stoppe brugen af dette produkt.
Capida tilbyder fuld refundering af pengene eller ombytning til en erstatningsvare.

Kilde: Capida.dk

Om begge opladere skriver Sikkerhedsstyrelsen, at der er målt for små afstande mellem de elektriske dele inde i USB-opladeren, og der er ikke tilstrækkelig adskillelse mellem den, der forsynes med 230V og 5V siden.

Derudover er opladerne lavet i plastik, der ikke er selvslukkende. Brugen af produktet udgør dermed en risiko for elektrisk stød eller brand.

Sikkerhedsstyrelsen tager det alvorligt

Newsbreak.dk har tidligere talt med Sikkerhedsstyrelsen om netop brandfarlige opladere.

Det understreges, at styrelsen tager problemet meget alvorligt.

Hvis du på noget tidspunkt oplever, at en mobiloplader bryder i brand, eller får du stød i forbindelse med brug, vil Sikkerhedsstyrelsen meget gerne kontaktes.

– Vi vil rigtig gerne høre om det, hvis man oplever at en oplader eller et andet produkt er farligt. Vi tager alle henvendelser seriøst, så man skal ikke tøve med at kontakte os. Det giver os nemlig en mulighed for at undersøge produktet – og hvis det er farligt, får vi det fjernet fra markedet og advaret forbrugerne, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.

Det er altid virksomhedernes ansvar, at de kun sælger sikre produkter. Og Sikkerhedsstyrelsen opfordrer branchen til at tage problemerne med de farlige opladere alvorligt.

– Vi tjekker ikke alle mobilopladere på markedet, og derfor finder vi heller ikke alle de farlige opladere med én indsats. Desværre viste vores indsats, at der er mange problemer på det her område. Derfor fortsætter vi med at kontrollere. Men det er vigtigt at understrege, at det er virksomhedernes ansvar, at der ikke sælges farlige opladere, slutter Lone Brose.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu