De Konservative har fokus på ledige under 30 år

25. februar 2013 08:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
De Konservative har fokus på ledige under 30 år
Billede mangler

De Konservative er særdeles positivt indstillet over for de dele af regeringens udspil til en kontanthjælpsreform, der er sluppet ud.

 

Både forslaget om at udvide den såkaldte ægtefælleforsørgelse, så den også kommer til at omfatte samlevende, og forslaget om at nedsætte ydelsen for de ledige under 30 år bliver vel modtaget i oppositionspartiet.

»For mig er det helt afgørende, at det bedre skal kunne betale sig at tage et arbejde, og at det skal være mere attraktivt at være i uddannelse, end at være på kontanthjælp. Vi har hele tiden fokuseret meget kraftigt på de unge unde 30 år, og det vil vi også gøre til forhandlingerne,« siger de Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Mai Henriksen (K).

Og det vil formentlig være en flok konservative politikere med ja-hatte på, der sætter sig til rette ved forhandlingsbordet med regeringen, der fremlægger det samlede udspil mandag.

»Når regeringen vælger at føre politik, som er taget fra de Konservatives program, så kan vi ikke være irriterede,« siger Mai Henriksen med henvisning til, at de Konservative sidste år foreslog lavere ydelse til unge under 30 år, der er på kontanthjælp.

»Dengang blæste Socialdemokraterne forslaget fuldstændig af banen. Det var ikke socialdemokratisk politik, men det er det åbenbart blevet nu, og det bifalder vi selvfølgelig,« siger arbejdsmarkedsordføreren.

Ifølge Berlingskes oplysninger foreslår regeringen, at arbejdsløse under 30 år, der er uddannelsesparate, får frataget kontanthjælpen for i stedet at blive tilbudt en ydelse på SU-niveau.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu