ANNONCE

De Radikale: Næppe grund til folkeafstemning om europagt

17. december 2011 16:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
De Radikale: Næppe grund til folkeafstemning om europagt
Billede mangler

Både EU-Kommissionens formand Jose Manuel Barroso og EU-præsident Herman Rompuy siger nu, at ikke-eurolandenes forbehold bliver respekteret, hvis de går med i finanspagten.
 
Og det er en melding, som Det Radikale Venstre er begejstrede for.
“Vi kan ikke være med i det hele, men vi kan være med i dele af pagten. Det synes jeg, er en rigtig god nyhed. Det vil også for mig at se betyde, at vi ikke behøver en folkeafstemning,” siger EU-ordfører Sofie Carsten Nielsen til Newspaq.
 
Hun understreger dog, at hun ikke afskriver muligheden for, at danskerne skal stemme om at gå med i pagten.
 
Men den bliver kun udløst, hvis Danmark skal afgive suverænitet. Og eftersom at der ikke følger sanktioner med for lande uden for euroen, hvis de ikke lever op til den økonomiske disciplin, er det ikke tilfældet.
“Jeg udelukker ikke en folkeafstemning. Men jeg synes, det er rigtig, rigtig positiv at Danmark kan være med i dele af aftalen med fuld respekt for vores forbehold, hvis det er det, vi vil,” siger Sofie Carsten Nielsen.
 
Over de næste par uger skal de enkelte dele i finanspagten forhandles på plads.
“Og så skal vi vurdere de endelige aftaler omkring, hvad Danmark skal være med i. Og det er en diskussion, der skal finde sted i Folketinget,” siger Sofie Carsten Nielsen.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu