De Radikale positive over for nedskæringer

22. marts 2012 07:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
De Radikale positive over for nedskæringer
Billede mangler

Det vækker begejstring hos de borgerlige partier, at de Radikale nu åbner for at finansiere skattelettelser på arbejde ved at skære i de offentlige udgifter.
Det skal ske i stedet for kun at finde pengene til den kommende skattereform gennem en forhøjelse af andre skatter og afgifter, det skriver Berlingske.
“Vi lytter til økonomerne og er åbne for at tage de offentlige udgifter med i finansieringen af skattereformen. Vores udgangspunkt er en skatteomlægning, men det bliver svært at finansiere alle skattelettelser ved at forhøje andre skatter, fordi det dræner konkurrencekraft og svækker arbejdsudbuddet. Derfor er vi åbne over for at bruge elementer uden for skattesystemet,” siger den radikale skatteordfører Nadeem Farooq til avisen.
Men den radikale åbning skaber intern uenighed blandt regeringspartierne. Både S og SF afviser, at der kommer nedskæringer i den offentlige sektor i regeringens skatteudspil.
“Regeringens position er, at vi er indstillet på at lave en skatteomlægning. Det betyder, at der er nogle skatter og afgifter, som vil stige, for at vi kan sænke skatten på arbejde,” siger SFs skatteordfører, Jonas Dahl til Berlingske.
Hos både Venstre og Liberal Alliance vækker det derimod begejstring, og de mener, at den radikale melding gør det nemmere at blive enig om en skattereform.
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) afviser at kommentere det radikale forslag.
Kilde: Berlingske

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu