ANNONCE

-De skal betale for tidlig pension til nedslidte

31. juli 2020 08:58 | Af: Newsbreak.dk

Kristian Thulesen Dahl er klar med krav til efterårets afgørende pensionsforhandlinger.

-De skal betale for tidlig pension til nedslidte
- Der skal være et kryds mellem tidlig pension og udlændinge, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl og peger på fire områder i forhold til udlændinge, hvor der kan findes penge. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Citathistorie: Jyllands-Posten.

Hvis DF skal lægge stemmer til en ny tidlig pension for nedslidte, kræver partiet udlændingestramninger.

Formand Kristian Thulesen Dahl præsenterer nu en række konkrete krav til de kommende forhandlinger om regeringens vigtigste politiske mærkesag.

Det skriver Jyllands-Posten.

DF stiller som betingelse, at pengene til den nye ordning skal findes ved besparelser på udlændingeområdet.

– Der skal være et kryds mellem tidlig pension og udlændinge, siger Thulesen Dahl og peger på fire områder, hvor der kan findes penge:

For det første vil DF have flere flygtninge hjemsendt – bl.a. til Syrien, hvor Flygtningenævnet har vurderet, at forholdene i visse områder gør det muligt.

For det andet vil partiet skære i ydelserne til udlændinge i Danmark.

For det tredje vil DF indføre et årligt loft over antallet af ikkevestlige indvandrere, og for det fjerde vil partiet have optjeningsprincipper på flere offentlige ydelser.

Skal finansieres af banker

Regeringen ventes at fremlægge sit længe ventede forslag til tidlig pension i august og har tidligere sagt, at den vil afsætte 3 mia. kr. årligt til ordningen, og at en ekstra skat på bankerne skal finansiere broderparten.

DF er skeptisk over for bankskatten, som kan koste forbrugerne penge.

– Vi tror heller ikke, at 3 mia. kr. i årlige udgifter er tilstrækkeligt. Og det bliver en udfordring at finde pengene i lyset af coronakrisen, siger Thulesen Dahl, som står til at få en afgørende rolle i forhandlingerne, hvor regeringen mangler opbakning fra støttepartiet De Radikale.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kalder DF’s forhandlingsudspil “glædeligt og positivt” og vil ikke afvise at koble udlændinge og pension.

– Men ydelseskommissionen skal først senere aflevere sit bidrag. Derfor vil jeg synes, at det er præmaturt at diskutere ydelser før det, siger han til forslaget om at skære i ydelser.

Både Enhedslisten og SF afviser dog koblingen. Og De Radikales beskæftigelsesordfører, Samira Nawa, påpeger, at netop ydelserne er aftalt i det såkaldte forståelsespapir, som er grundlaget for partiets støtte til regeringen:

– Det er nu engang os, der er støtteparti for den her regering.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu