De skal møde Danmark i kvartfinalen

21. januar 2013 23:05 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
De skal møde Danmark i kvartfinalen
Billede mangler

Ungarn var en klasse over Polen, og er klar til at møde Danmark i kvartfinalen ved VM i håndbold.

 

Med en sejr på 27-19 over Polen, blev det sent i aftes afgjort, at Danmarks modstander i onsdagens kvartfinale ved VM i Spanien bliver Ungarn.

Det var så afgjort forsvar mere end angreb, der blev lagt vægt på i mandagens sene kamp mellem Polen og Ungarn i den imponerende Palau Sant Jordi i Barcelona.

Fysikken i de to holds ganske gode og i hvert fald solide forsvar gjorde opgøret målfattigt. Men det hjalp nu heller ikke på antallet af scoringer, at både polakkerne og Ungarn diske op med et noget uinspireret angrebsspil.

Der var ellers gamle stjerner nok på banen til at løfte niveauet. Men ‘gammel’ var i den sammenhæng mere gennemtrængende end ’stjerne’. Ungarns Laszlo Nagy med en stor fortid i FC Barcelona blev i meget lange perioder kun benyttet i forsvaret, hvor han så til gengæld også var god.

Polakkerne har tidligere trukket store veksler på den enøjede kæmpe Karol Bielecki og Krysztof Lijewski, men begge virkede noget tunge og trætte i forhold til tidligere tider præstationer.

Ungarn har af flere af de danske landsholdsspillere været udnævnt til VMs dark horse, men efter klare nederlag til både Spanien og Kroatien i det indledende gruppespil virker den relativt smalle ungarske trup til at have problemer med at kunne stå distancen over en hel slutrunde.

Polen har en kontrafase. Det samme har Ungarn. Men det var ikke noget, de to hold gjorde stor brug af i mandagens 1/8-finale, der aldrig blev en spillemæssig stor oplevelse. Måske også fordi begge mandskaber lavede mange fejl, som et hurtigt spillende dansk mandskab vil have god mulighed for at udnytte i en kvartfinale.

I den afgørende fase af opgøret omkring midten af anden halvleg viste Ungarn, at holdet kan spille med fart og tempo. Det skabte en føring på 17-11 via et par gode forsvarsaktioner fulgt op af et par kontrastød. Og den mavepuster kom det polske hold sig ikke over. Til sidst kørte Ungarn stille og roligt sejren hjem over Polen.

Dermed møder Danmark på onsdag Ungarn om en plads i VMs semifinale.

Andetsteds slog Kroatien Hviderusland med 33-24, og dermed er de også klar til kvartfinalen, hvor de møder Frankrig. Det er vinderen af den kamp, som Danmark skal møde i semifinalen, såfremt de når så langt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu