De skriger, skider og larmer: Råger tyranniserer familie

19. maj 2017 11:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

De skriger og skider og larmer over det hele fra tidlig morgen til sen aften, siger nabo til rågekoloni.

Se naboerne til en råge-koloni, der bliver vækket til skrig og skrål hver eneste morgen. Video: TV Syd.

Hver morgen ved femtiden vækker skrigende råger Lisbeth og Ole Sundall i deres soveværelse i Vamdrup. De bor op ad Margrethelunden i Vamdrup, og træerne er hjemsted for Kolding Kommunes største rågekoloni.

– Det er ret irriterende. Jeg er vant til at stå tidligt op, men i weekenden vil man godt bare ligge lidt, så det er træls, siger Ole Sundall til TV Syd.

Nu er der 138 reder i træerne, og selv om kommunen sidste år skød 318 råger i skoven, så er antallet af reder fordoblet på seks år.

Fredet fugl

Rågen er en fredet fugl, men jægere må regulere bestanden fra 1. maj til 15. juni. Men det har ikke hjulpet hos Lisbeth og Ole Sundall. Fuglene larmer så meget, at parret kan have vanskeligt ved at føre en samtale på terrassen.

– De skriger og larmer og skider over det hele fra tidlig morgen til sen aften, siger Lisbeth Sundall. Parret håber, at kommunen vil få en dispensation til at skyde nogle flere råger.

Det er Naturstyrelsen, som giver tilladeles til at skyde råger. Tidligere kunne man uden tilladelse skyde ungerne uden for reden fra 1. maj til 15. juni. Det må man ikke mere.

Kilde: TV Syd

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu