ANNONCE

De står i spidsen for Knæk Cancers store indsamlingsshow

5. oktober 2014 18:43 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk
 
De står i spidsen for Knæk Cancers store indsamlingsshow
'Knæk Cancer Live'-holdet på skærmen lørdag 25. oktober er (fra venstre) Morten Resen, Divya Das, Hans Pilgaard, Cecilie Beck, Lasse Rimmer, Cecilie Frøkjær, Mikkel Beha Erichsen, Natasja Crone og Morten Ankerdal. Foto: Per Janus Strange / TV 2.
knæk cancer

‘Knæk Cancer Live’-holdet på skærmen lørdag 25. oktober er (fra venstre) Morten Resen, Divya Das, Hans Pilgaard, Cecilie Beck, Lasse Rimmer, Cecilie Frøkjær, Mikkel Beha Erichsen, Natasja Crone og Morten Ankerdal. Foto: Per Janus Strange / TV 2.

Indsamlingen til kampen mod kræft er blevet en folkesag, og det vil fire hold af TV 2-værter og komikeren Lasse Rimmer være med til at formidle til danskerne.

Danmarks største indsats mod kræft – Knæk Cancer – kan opleves overalt i Danmark og på tv-skærmen i uge 43, og på TV 2 kulminerer begivenheden med det store indsamlingsshow ’Knæk Cancer Live’ lørdag 25. oktober.

Showet vil byde på rørende beretninger om livet som kræftpatient og som pårørende, på journalistiske indslag om bl.a. det store folkelige engagement i Knæk Cancer og på musik og gode grin. I spidsen for det store show, der begynder klokken 20.00 og varer frem til midnat, står otte erfarne TV 2-værter med et ønske om at hjælpe og gøre en forskel – og i callcenteret står komiker Lasse Rimmer klar til at fortælle de bevægende og sjove indsamlingshistorier.

Mistede sin far til kræften

En af de otte værter ved ’Knæk Cancer Live’ er Morten Ankerdal, som i august i år mistede sin far, bedste ven, mentor og største inspirationskilde, Steen Ankerdal, til kræften.

– Jeg ved, at det vil blive en meget speciel aften for mig. Måske bliver det også svært at holde tårerne tilbage. Men jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg ville være med. Kræften vandt over min far, men kampen stopper ikke. Han tabte aldrig livsmodet, selv om det var barsk til sidst. Det vil jeg huske, når jeg går på scenen, siger Morten Ankerdal.

Han vil være på skærmen sammen med nyhedsvært Natasja Crone.

– Nogle opgaver giver mere mening end andre, og her er et glimrende eksempel på et projekt, hvor det står helt klart, at det giver mening at være en lille brik i den store opgave, som Knæk Cancer er, siger Natasja Crone.

En folkesygdom og en folkesag

Blandt de øvrige værtspar er Cecilie Frøkjær og Mikkel Beha Erichsen, der også er årets Knæk Cancer-ambassadører.

De to har – ligesom aftenens to øvrige værtspar, Cecilie Beck og Hans Pilgaard samt Divya Das og Morten Resen – været engageret i Knæk Cancer-programmer på TV 2 i de to første år med Knæk Cancer.

– Cancer er en folkesygdom – og dermed er opgaven at knække cancer en folkesag. De foregående år har det været tydeligt, hvor stort engagementet for denne folkesag er hos danskerne, og det er både inspirerende og rørende at være en del af. Jeg har i forbindelse med Knæk Cancer 2012 og 2013 mødt nogle imponerende modige og stærke danskere, der er stået frem og har fortalt om deres kræftsygdom, og det gør de for at gøre os andre klogere. Jeg tror, det er uomtvisteligt, at hvis vi skal knække cancer, er vi alle nødt til at blive mere oplyste, så vi bedre forstår denne insisterende sygdom, siger Divya Das.

’Hvem vil være millionær?’-vært og ’Knæk Cancer Live’-vært, Hans Pilgaard, er med til at stå sammen med danskerne mod cancer:

– I en verden med masser af meningsløshed giver det god mening for mig at medvirke til det gode formål at forsøge at knække den forbandede sygdom, som kræft er. Alle har på en eller anden måde haft kræft inde på livet i sin omgangskreds eller familie, og jeg tror, vi er nødt til at stå sammen, hvis vi skal mobilisere kræfter nok til at knække cancer, siger Hans Pilgaard.

De indsamlede Knæk Cancer-midler bliver anvendt til flere forskningsprojekter, til en ny indsats inden for patientstøtte og til nye, vigtige informations-kampagner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu