De stribede kan få udenlandsk konkurrence

19. februar 2013 13:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
De stribede kan få udenlandsk konkurrence
Billede mangler

Matas er en hel stribe af butikker i hele Danmark, men ikke alle er en del af kæden. 37 af de danske materialister er selvstændige. Det er dem, som nu presser Matas’ planer om en børsnotering og kan blive en ny konkurrent til kæden, skriver Børsen.

De selvstændige Matas-butikker har en samarbejdsaftale og har netop underskrevet en aftale, hvor de forpligter hinanden til ikke at sælge enkeltvis til Matas. I 2007 sagde sammenslutningen nej til den pris, som den britiske kapitalfond CVC købte de knap 250 andre butikker for, der nu udgør Matas-kæden. Den nye aftale kommer, efter Matas har forsøgt at overtage de mest attraktive butikker, skriver Børsen.

»Det er ikke utænkeligt, at vi vælger at sælge til en anden køber, eller at vi indgår i en anden kæde. Der er i øjeblikket en del forhandlinger, og der er interesserede fra hele Europa,« siger Johan Christensen, formand for Materialistforeningen, sammenslutningen af de 37 butikker, til Børsen.

Flere kilder har ifølge Børsen talt med de selvstændige materialister, her i blandt den franske kosmetikkæmpe Sephora og den svenske parfumekæde Kicks. Butikkernes forhandlinger kommer samtidig med, at CVC forsøger at sælger Matas-kæden.

CVC har ejet kæden i seks år, og normalt varer ejerskabet mellem fire til syv år. Selskabet har derfor forhandlet med både andre kapitalfonde og udenlandske kæder. De hælder dog stærkest mod en børsnotering.

Men indgår de selvstændige en aftale med en anden køber, vil værdien for CVC falde drastisk, da Matas så ikke længere vil være den eneste kæde af sin slags, siger kilder inden for bankverdenen til Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu