»De urørlige« slår »Amélie« og »Christiane F.«

22. januar 2013 21:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»De urørlige« slår »Amélie« og »Christiane F.«
Billede mangler

Danskerne er vilde med den franske feelgood-film »De urørlige«. Så vilde, at det er blevet den mest sete film nogensinde, som ikke er på dansk, svensk eller engelsk.

 

Det betyder, at »De urørlige« nu kan skrive sig ind i den danske filmhistorie, som den mest sete film, der ikke er med engelsk, svensk eller dansk tale. Det skriver Scanbox i en pressemeddelelse.

500.832 danskere har nemlig set filmen siden premieren 22. november, hvilket er noget højere end den tyske film om Hitlers sidste dage »Der Untergang«, som i 2004 trak 336.612 danskere i biografen. Andre film, der ikke har været med engelsk, svensk eller dansk tale, men som alligevel har haft succes i Danmark, tæller bl.a. tyske »Christiane F.« fra 1981 og de franske film »Bjørnen« og »Den fabelagtige Amélie fra Montmartre«.

De begejstrede ord dryssede da også ned over »De urørlige«, da anmelderne skulle uddele stjerner til filmen. Berlingskes Jacob Wendt Jensen kvitterede med fem stjerner og skrev bl.a. i sin anmeldelse:

– Temaerne er nogle af de helt essentielle som venskab og angsten for at blive hjælpeløs, og der er heldigvis overdrysset med humor og godt humør. »De urørlige« er en herligt fordomsfri film, der åbner verden hen imod tolerance på tværs af sociale skel og forskellig hudfarve. Se den hvis du er et blødt menneske, og se den hvis du er lidt af en kyniker. Bare se den. Magen til organisk lykkepille kan man ikke få i biograferne i år.

»De urørlige« er baseret på den virkelige historie om mangemillionæren Phillippe Pozzo de Borgo, som efter en tragisk paragliding-ulykke bliver lam fra halsen og ned. Da han søger efter en logerende hjælper, dukker den rapkæftede ballademager Driss op og giver ham netop den usentimentale flabethed og livsgnist, han har brug for.

Filmen har ikke bare slået rekorder i Danmark, men er også på verdensplan blevet den største franske biografsucces nogensinde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu