ANNONCE

Vil ikke coronatestes i endetarmen

2. marts 2021 08:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det har forårsaget psykisk smerte

Vil ikke coronatestes i endetarmen
Den anale testmetode fungerer ved, at man får stoppet en vatpind op i endetarmen. Foto: Scanpix.

Man kan blive testet for coronavirus covid-19 på mange måder. Man kan blandt andet blive testet i halsen, i næsen og i endetarmen.

Sidstnævnte er ikke blandt de muligheder, du har for at blive testet i Danmark, men i Kina har man analtestet for coronavirus covid-19 i et stykke tid, men det er ikke alle testede, der er lige begejstrede for metoden.

Psykiske smerter

BBC skriver,  at Japan helt formelt har anmodet Kina om, at sidstnævnte fremover fraholder sig fra at teste japanske borgere i Kina for covid-19 analt. Sidst i februar skrev flere medier, at amerikanske diplomater havde klaget over at blive underkastet testmetoden, hvilket dog blev afvist af Kina. Nu forlyder det altså fra Japan, at deres landsmænd også har klaget over testmetoden.

Ledende kabinetssekretær, Katsunobu Kato, siger, ifølge BBC, at et ukendt antal japanske borgere har kontaktet den japanske ambassade i Kina og klaget over, at de blev testet analt for covid-19.

– Det forårsagede stor psykisk smerte, siger Katsunobu Kato til BBC.

BBC skriver, at testmetoden ikke bruges andre steder i verden, men at man i Kina blandt andet bruger den på folk, der rejser ind i Kina.

Katsunobu Kato fortæller BBC, at Kina ikke har svaret på henvendelsen.

Sådan foregår det

Den anale testmetode foregår ved, at en vatpind bliver indsat 3-5 centimeter op i anus og roteret blidt.

BBC har tidligere skrevet, at testmetoden blev introduceret i Kina i Januar. BBC henviste til lægen Li Tongzeng, der fortalte, at testmetoden kunne bruges til at finde spor efter virus, der forsvinder hurtigere fra næsen og munden end fra anus.

Det er dog uvist, om denne påstand holder stik. BBC henviser til andre eksperter, der modsiger Li Tongzeng og mener, at den anale testmetode er mindre effektiv end en test i næsen eller munden.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu