ANNONCE

Debitorregistret: Sjællændere er de dårligste betalere

18. januar 2012 09:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Debitorregistret: Sjællændere er de dårligste betalere
Billede mangler

Danske privatpersoner og firmaer har registreret gæld i Debitorregistret for 5,3 milliarder kroner. Dermed er gælden steget med tre millioner kroner om dagen i 2011 – en stigning på 20 procent i forhold til 2010.
 
Det er den økonomiske krise, der nu for alvor sætter sine spor i betalingsevnen hos både private og erhvervslivet.
 
Værst står det til på Sjælland, hvor 3,9 procent af befolkningen over 18 år nu er registreret i Debitorregistret mens det tilsvarende tal for Nordjylland ”kun” er på 2,6 procent. Landsgennemsnittet ligger på 3,1 procent.
 
I 2011 kom der i alt 5000 nye dårlige betalere til så det samlede antal registrerede nu er oppe på 136.000 danskere.
 
”Stigningen i antallet af dårlige betalere kan skyldes, at alle dem, der blev berørt af de mange konkurser i 2010, har kunnet klare sig i en periode. Den periode er nu er ved at udløbe. Bufferen er måske opbrugt, og man kan ikke længere ”nøjes med” at omlægge lånene i huset, hvis man fx er blevet teknisk insolvent. Vi frygter derfor, at der kan komme en større stigning i antallet af dårlige betalere inden for de kommende seks måneder”, fortæller Birger Baylund, adm. direktør i Debitor Registret.
 
Om Debitor Registret
Debitor Registret A/S er et af Danmarks førende kreditoplysningsbureauer og driver Danmarks næststørste skyldnerregister med indberetninger fra flere end 20.000 virksomheder. Debitor Registret blev etableret i 2004 og er i dag markedsførende i flere brancher, som f.eks. tele- og hurtiglånsbranchen.
 
Debitor Registret registrerer både private og virksomheder. For at blive indberettet til Debitor Registret skal ens gældspost være på mere end 1.000 kr., man skal skriftligt have erkendt den overforfaldne gæld, eller der skal være taget retsligt skridt i sagen. Debitor Registret er underlagt Persondataloven samt Datatilsynets inspektioner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu