Deep Purple-stjernen Jon Lord død af blodprop 71 år gammel

16. juli 2012 23:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Deep Purple-stjernen Jon Lord død af blodprop 71 år gammel
Billede mangler

Jon Lord fra rockbandet Deep Purple døde mandag af en blodprop. Han blev 71 år gammel.
 
 
Han har betaget fans verden over i bands som Whitesnake og især Deep Purple. Mandag døde keyboardspilleren Jon Lord af en blodprop – 71 år gammel.
– Det er med dyb sorg, vi kan meddele, at Jon Lord er død af en blodprop i lungen mandag 16. juli. Det sker efter en lang kamp mod kræft i bugspytkirtlen, lyder det på Lords officielle hjemmeside.
 
Ud over at spille keyboard i Deep Purple i årene 1968-1976 og 1984-2001 er Jon Lord også medstifter af bandet. Og han har været med til at skrive mange af Deep Purples mest kendte sange, heriblandt kæmpehittet “Smoke On The Water”.
 
Men Jon Lord havde ikke nok i de to store britiske rockgrupper Deep Purple og White Snake. Derudover har han blandt andet gjort sig i grupperne The Artwoods samt Paice, Ashton & Lord.
 
Og musikken har da også spillet en stor rolle for Jon Lord det meste af hans liv. Allerede som helt ung begyndte han at spille klaver og tog lektioner i klassisk musik.
 
Som 19-årige fik han et stipendium til en dramaskole i London og begyndte at spille jazz og rhythm and blues på pubber rundt omkring i byen.
 
Jon Lord har kæmpet mod kræft i bugspytkirtlen siden august sidste år. Han var omgivet af sin familie på en klinik i London, da han døde.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu