ANNONCE

Deler du Netflix med en ven? Sådan bliver du jagtet nu

10. januar 2019 19:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Ny tjeneste vi bruge kunstig intelligens til at fange dig og andre svindlere.

Det er et kendt fænomen, at brugere verden over har en tendens til at “dele” Netflix, HBO eller andre streamingtjenester. Det koster virksomhederne millioner af kroner, at der er flere brugere om et enkelt login.

På en stor teknologimesse i Las Vegas har en virksomhed afsløret sin store plan for, hvordan denne ulovlige deling af kodeord og brugernavne kan standses.

Svaret er ifølge mange medier, der var til stede, kunstig intelligens. Er du en af de mange, der stik mod reglerne har udleveret login til en streamingtjeneste, kan du derfor – ifølge for eksempel Daily Mail – godt begynde at ryste i bukserne.

Firmaet bag hedder Synamedia, og det har fundet et solidt marked, for ifølge en fremskrivning, som et analysebureau ifølge Daily Mail har lavet, vil betalingstjenester i 2021 tabe omkring syv milliarder kroner i manglende indtægter som følge af login-deling.

Så meget lover det

Hvis man skal tro på de efterhånden mange rapporter, der er kommet fra de, der har overværet Synamedias præsentation af systemet, så er der lagt op til, at ingen længere kan vide sig sikre, hvis altså melet er urent.

Den kunstige intelligens vil således kunne afkode brugermønstre så detaljeret, at det vil blive afluret, selv hvis forældre deler konto med børn, der ikke længere bor hjemme.  Det er meningen, at streamingudbydere skal købe adgang til Synamedia.

– Lemfældig deling af tjenester udvikler sig til at blive for dyrt til at ignorere. Vores nye tjeneste giver operatører evnen til at handle, forklarede Jean Marc Racine fra Synamedia.

Noget af det, firmaets maskiner især vil se på, er lokationer. Streames der for eksempel fra østkysten den ene dag og vestkysten den anden dag, stemmer noget ikke, skriver The Verge. 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu