ANNONCE

Delfin spottet i Aarhusbugten

2. juni 2020 22:49 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En delfin er tirsdag morgen set i Aarhus Bugt ved Følle Strand, hvor den har svømmet rundt hele morgenen.

Pernille Højland-Rønde fik sig her til morgen et helt særligt syn ved Følle Strand.

Ikke nok med at hun stod op til en smuk solopgang, blikstille vand og fuglefløjt, så svømmede en delfin også rundt langs vandkanten.

(Du kan se billeder af delfinen i bunden af artiklen).

– Det var i forvejen en så smuk og idyllisk morgen, så det var kronen på værket, at delfinen svømmede rundt langs vandkanten, siger Pernille Højland-Rønde til TV2 Østjylland.

Hun arbejder i disse dage i sine svigerforældres sommerhus ved Følle Strand, og lige siden hun stod op klokken 06:30, har hun kunnet se delfinen, som fortsat svømmer langs stranden i Aarhus Bugt.

– I begyndelsen var vi i tvivl om, om det var en delfin. Det lignede lidt en dykker med en finne på. Men nu har flere personer på Paddle Boards været ude og kigge, og de mener, det er en delfin, fordi snuden er mere spids, end den ville være på et marsvin, siger Pernille Højland-Rønde til TV2 Østjylland.

Endnu ikke bekræftet

Det er dog ikke blevet endegyldigt bekræftet, hvorvidt der er tale om en delfin.

Pernille Højland-Røndes svigerforældre har haft sommerhus ved Følle Strand i mange år, og de har ad flere omgange oplevet delfiner svømmer rundt i Aarhus Bugten.

Dagens oplevelse adskiller sig dog fra de forgangne.

– De delfiner, vi har set tidligere, har svømmet længere ude, og så har de boldret sig i vandet. Den her svømmer helt stille inde ved vandkanten, siger Pernille Højland-Rønde til TV2 Østjylland.

Det har fået hende til at sætte spørgsmålstegn ved delfinens helbred.

Derfor har hun kontaktet Naturstyrelsen, som kommer og ser til delfinen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu