Dement mand sigtet for plejehjemsdrab

31. juli 2019 10:05 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Info

En mand er sigtet for drab efter et mistænkeligt dødsfald på et plejehjem.

Video: Local Eyes

OPDATERET: Ifølge Jydskevestkysten er der tale om en 90-årig dement mand, der er sigtet for at have dræbt den 85-årige kvinde mellem klokken 19 og klokken 20.15 mandag aften.

OPRINDELIG ARTIKEL: En ældre mand, der er sigtet for at have dræbt en 85-årig kvinde på et plejehjem i Vojens, er blevet løsladt af dommeren i et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Se mere video på Local Eyes.

Kvinden blev sent mandag aften fundet død på plejehjemmet, og tidligt tirsdag morgen oplyste politiet, at man behandlede sagen som et mistænkeligt dødsfald.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvorfor politiet betragter dødsfaldet som mistænkeligt.

Manden blev anholdt

Tirsdag eftermiddag oplyste politiet, at en ældre mand med tilknytning til stedet var blevet anholdt og sigtet for at have dræbt den 85-årige kvinde.

Samtidig skriver politiet dog, at der er tale om en ældre mand med tilknytning til plejehjemmet. Heller ikke det er udspecificeret. Newsbreak.dk har forsøgt at kontakte Haderslev Kommunes direktør i Voksen- og Sundhedsservice, Rolf Dalsgaard Johansen, men han meddeler via SMS, at han er optaget.

Til Ritzau fortæller politikredsens kommunikationsrådgiver Helle Lundberg, at hun ikke kan fortælle, om manden er beboer på plejehjemmet, eller hvad hans tilknytning til det er.

Manden blev først på aftenen fremstillet i grundlovsforhør, men her bestemte dommeren altså, at han skulle løslades.

Dommeren mente ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle ham, skriver politiet.

Ifølge Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver hos Syd- og Sønderjyllands Politi, har anklagemyndigheden ikke kæret løsladelsen til Vestre Landsret.

Manden er dog fortsat sigtet for at have slået kvinden ihjel.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu