ANNONCE

Denne sætning kan give ham store problemer

13. februar 2021 17:42 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Republikaner har fortalt, at Trump i telefonsamtale nægtede at bede uromagere trække sig fra Kongressen

Medlemmerne af USA’s Senat har lørdag stemt for, at der kan indkaldes vidner i rigsretssagen mod tidligere præsident Donald Trump.

Det viser en direkte udsendelse fra Senatet.

Med stemmerne 55 mod 45 har de demokratiske anklagere fået lov at bede det republikanske kongresmedlem Jaime Herrera Beutler vidne i sagen.

Hun indkaldes for at forklare sig om en telefonsamtale, som fandt sted, mens Trump-tilhængere stormede Kongressen 6. januar.

Beutler skal have sagt, at hun hørte fra den republikanske mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, at han havde talt i telefon med Trump, mens uromagerne gik rundt i kongresbygningen.

I løbet af samtalen havde Trump angiveligt nægtet at bede sine tilhængere trække sig tilbage.

– Kevin, jeg tror, at de mennesker er mere oprørte over valget, end du er, skal Trump have sagt til McCarthy ifølge Beutler.

Påstår valgsvindel

Trump har gentagne gange hævdet, at der blev svindlet ved præsidentvalget i november sidste år, og at valget blev “stjålet” fra ham.

Han gentog påstanden i en tale til sine tilhængere 6. januar, umiddelbart inden de gik til Kongressen og stormede bygningen.

Demokraterne vil gerne have Beutler til at fortælle mere om samtalen mellem McCarthy og Trump, siger demokraten Jamie Raskin. Det skal ske under ed i Senatet.

Raskin leder det hold af demokrater, der fungerer som anklagere i rigsretssagen.

– Vi vil gerne benytte muligheden for at indkalde kongresmedlem Herrera angående hendes kommunikation med Repræsentanternes Hus’ mindretalsleder, Kevin McCarthy, siger Raskin.

Vil have noterne frem

Demokraterne vil også gerne have de noter fremlagt, som hun skrev om, hvad præsidenten sagde til McCarthy midt under oprøret, tilføjer han.

Meget af rigsretssagen har handlet om, hvor meget Trump vidste om uromagernes handlinger den 6. januar, hvor de drog gennem kongresbygningen i et forsøg på at forhindre senatorerne i formelt at godkende Joe Bidens valgsejr.

Jaime Herrera Beutler er et af de 10 republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus, der i sidste måned stemte for at indlede en rigsretssag mod Trump for at have opildnet til oprør.

Inden rigsretssagen lørdag gik ind i sin femte dag, var det ventet, at den kunne være overstået allerede lørdag aften. Men indkaldelsen af vidner kommer formentlig til at betyde, at der går længere tid.

Det er uklart, om der bliver tale om mere end det ene vidne.

Fakta

Donald Trump

* Navn: Donald John Trump.

* Alder: 74 år (født 14. juni 1946).

* Fødested: Queens, New York City, USA.

* Søn af: Frederick C. og Mary Macleod Trump.

* Nationalitet: Amerikansk.

* Politisk parti: Det Republikanske Parti.

* Civilstand: Gift med Melania Trump, som han har en søn sammen med. Han har desuden fire børn fra to tidligere ægteskaber.

* Uddannelse: Han har en bachelorgrad i økonomi fra University of Pennsylvania fra 1968.

* Karriere: Han begyndte allerede under sin uddannelse at arbejde for sin fars ejendomsfirma i sin fritid.

– 1971: Han overtog formelt virksomheden og omdøbte den senere til The Trump Organization. Hans fokus var i begyndelsen på projekter i New York, men firmaet fik senere aktiviteter adskillige steder i USA og i andre lande.

– 2015: Han annoncerede, at han vil gå efter at blive Republikanernes præsidentkandidat.

– 2016: Han blev formelt valgt som partiets kandidat i juli.

– 2016: Han blev valgt til USA’s præsident i november, som nummer 45 i rækken af amerikanske præsidenter.

* Andet: I 2004 deltog han for første gang i tv-showet “The Apprentice” (på dansk “Hyret eller Fyret”), hvor deltagerne konkurrerede om en ledende stilling i Trumps firma.

* Fritidsinteresser: Golf.

Kilder: Business Insider og Biography.com og Ritzau

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu