Demonstranter kaster benzinbomber mod præsidentpalads

1. februar 2013 19:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Demonstranter kaster benzinbomber mod præsidentpalads
Billede mangler

EGYPTEN: Modstandere af den egyptiske præsident Morsi kastede fredag med benzinbomber mod præsidentpaladset, skriver Reuters. Det skete, da mørket faldt på, og tusindvis af demonstranter forlod stedet efter en fredelig demonstration.

 

Politiet gik til modangreb med vandkanoner og tåregasgranater. Chefen for den republikanske garde, der står for præsidentens sikkerhed, fordømte de voldsomme angreb og et forsøg på at storme paladset.

I en udtalelse til det statslige nyhedsbureau appellerede han ifølge Reuters til, at demonstranterne afholder sig fra at bruge vold.

Tidligere fredag var der demonstrationer på den centrale Tahrir-plads, og her benyttede politiet sig også af tåregasgranater. Der blev dog ikke meldt om blodsudgydelser.

Siden fredag 25. januar er 60 personer blevet dræbt under uroligheder mellem regeringsstyrker og demonstranter.

Søndag indførte præsidenten udgangsforbud i Port Said og to andre byer nær Suez-kanalen efter uroligheder i kølvandet på en dødsdom afsagt over 21 lokale mænd. Mændene blev idømt dødsstraf for medvirken ved uroligheder efter en fodboldkamp sidste år, hvor 70 personer blev dræbt.

Men udgangsforbuddet har kun gjort Morsi mere upopulær hos sine modstandere, der beskylder ham for at svigte ånden i den revolution, der fandt sted for to år siden, og som medførte den daværende præsident Mubaraks fald.

Tilhængere af præsidenten har til gengæld erklæret, at demonstranterne benytter sig af gadens parlament for at slippe af med landets første demokratisk valgte præsident.

På Facebook har præsidenten ifølge BBC.co.uk advaret demonstranterne mod, at sikkerhedsstyrkerne vil optræde med »største beslutsomhed« i bestræbelserne på at beskytte statens institutioner. Desuden vil de ansvarlige bag volden blive holdt »politisk ansvarlige«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu