Den evige kamp mod Goliat

14. april 2013 14:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Den evige kamp mod Goliat
Billede mangler

Det tager kun fire sekunder, og så hamrer Morten Nordstrand en afslutning af sted.

 

Fire sekunder fra bolden har sluppet Ivan Runjes fod i det centrale forsvar, blevet ’flicket videre fra midtbanen med en hælaflevering til en fremadstormende kantspiller, der hælder indlægget ind mod Morten Nordstrand, som knalder bolden i nettaget.

Tågen har lagt sig over Farum Park. Det er fredag formiddag, og om tre dage står denne sæsons største Superliga-kamp på kunstgræsset få meter væk. Et opgør mellem hovedstadsmastodonten FC København og fodboldsamaritanerne FC Nordsjælland, der vil give en kraftig pejling af, om Kasper Hjulmand igen kan fravriste københavnerne det Superliga-guld, FCK har haft monopol på igennem det seneste årti.

De ligner en Formel 1-maskine, kørende på blyfri selvtillid. FC Nordsjælland vandt over påsken fire kampe på 10 dage og har ikke tabt en Superligakamp i foråret.

Fem sejre, én uafgjort. Og nu taler alle – undtagen Kasper Hjulmand og resten af FCN – om, at dansk fodbold har fundet en udfordrer af mere permanent karakter til FCK.

Langt fra FCK

Men Kasper Hjulmand, der i mellemtiden har fløjtet træningen af og er trådt ud af tågen, vil ikke kalde nordsjællænderne for et fast tophold. Ikke endnu.

»Før vi bliver ligesom FCK og melder ud, at det eneste, der betyder noget for os, er mesterskabet, er der et stykke tid endnu. Der er længe til, at vi troværdigt kan sige, at vi har så mange muskler,« siger Kasper Hjulmand.

»Det, vi har brugt på transfers på vores spillere, er det halve af (Mustafa, red.) Abdellaoue. Det er det halve af en Petter Larsson. Når spillere kommer til vores klub, går de ned i løn, uanset hvor de kommer fra. Før man kan være et rigtig stort tophold, skal vores budget også være konkurrencedygtigt til det,« fortæller Kasper Hjulmand.

Imens FCK kan plukke fra fodboldens øverste hylde, poster FC Nordsjælland penge i talentudvikling og henter først og fremmest spillere i talentklassen som Uffe Bech fra Lyngby og den transferfrie Sønderjyske-profil, Conor O’Brien, som er de to eneste markante tilgange i en januar måned, der bød på hele 11 afgange.

Farum-klubben kommer i alt til at tjene på den fine side af 100 mio. kr. på sit Champions League-epos. Men der bliver alligevel spinket og sparet i FC Nordsjælland.

»Vi vil rigtig gerne bygge en stor og stærk klub, som kan ligge i toppen af dansk fodbold hvert år. Men det betyder, at man skal tænke sig om. Vi har været så heldige og dygtige, at vi har fået nogle midler nu. Dem kan man, hvis man er rigtig dum og kortsigtet, banke af på et par kæmpelønninger, og så er det som at tisse i bukserne, for så er det væk lige om lidt. Vi har været vant til at vende og dreje hver en 25-øre. Det har vi altid gjort. Altid. Det gør vi stadig. Men det gør, at vi vokser sundt, tror jeg,« siger Kasper Hjulmand kigger ud på kunstgræsset, én af de investeringer, der giver FC Nordsjælland en god bane at træne på. Endelig, som han siger.

»Men vores ungdom træner stadig på det argeste lort herude. Vi har masser af ting, vi kan investere i. FCKs faciliteter er i top. Vi tænker lige nu og her på rivaliseringen mellem FCK og os på mandag (i dag, red.), men vi tænker også langsigtet. Hvis vi skal være et troværdigt tophold, skal vi investere rigtigt.«

Massiv respekt for Jacobs

Der er derfor taler om en akavet rivalisering mellem nordsjællænderne og københavnerne, som Kasper Hjulmand mest af alt kigger på med stor beundring.

»FCK er for os en rival, ligesom Silkeborg er en rival. Men jeg har kæmpe respekt for FCK og det, de har gjort for dansk klubfodbold. De har løftet barren for, hvad der er muligt. De har vist en vej i forhold til, hvordan man skal investere i know-how og kultur.«

FCKs træner, Ariël Jacobs, har beskyldt Hjulmand for at spille mind games i sin udmelding om, at FCN kun går efter sølvmedaljerne. Men Hjulmand har selv talt med Jacobs og begraver enhver kontur af konflikt.

»Ariël har først og fremmest givet en ro omkring sig og vist tydeligt lederskab, som jeg tror, har gavnet dem. Jeg synes, han er en karismatisk og intelligent og dygtig person, som giver dem enormt meget. Så jeg har kun respekt og ros til overs for Ariël,« siger Kasper Hjulmand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu