ANNONCE

Den første rigtige sne er faldet

28. november 2020 20:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Det blev til mellem 2 og 3 millimeter

Den første rigtige sne er faldet
Jo - den er god nok. Nu har vi fået den første sne. Arkivfoto: Scanpix.

Den første sne er faldet lørdag. Det er sket ved Kalundborg på Vestsjælland. Der er faldet omkring 2-3 millimeter sne. Det skriver TV2, som har fået en video af snefaldet tilsendt af en seer.

Det er 18 dage tidligere end gennemsnittet for, hvornår den første sne er faldet de seneste 30 år. Samtidig er det 20 dage tidligere, hvis man ser på gennemsnit tilbage til 1873, som er det tidligste, der er data for.

Der er ikke tale om helt almindelige snefnug, men det som meteorologerne kalder kornsne. Det ændrer ikke ved, at snefaldet er det første i Danmark, skriver TV2.

Ikke ventet

I vejrudsigterne var der ellers ikke lagt op til, at lørdagen skulle byde på sne. Danmark ligger lige nu midt i et højtryk, og derfor var der ikke prognoser om sne.

Men da der ligger et lag af lave skyer hen over Danmark, hvor der ofte falder finregn fra, giver det ifølge TV2’s meteorologer alligevel god mening, at der er faldet sne, fordi temperaturen flere steder lå under frysepunktet lørdag morgen og formiddag. Kornsne er nemlig frossen finregn.

Der har tidligere i november været slud i luften flere steder i Jylland, men det er nok ikke til at faldet ind under kategorien sne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu