Den franske præsidents popularitet dykker

28. marts 2013 02:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Den franske præsidents popularitet dykker
Billede mangler

FRANKRIG: Den franske præsident Francois Hollande har ikke formået at tøjle arbejdsløsheden eller de økonomiske problemer i de 10 måneder, han har været ved magten, og det præger franskmændenes opfattelse af deres socialistiske præsident, skriver AFP.

 

I den seneste måling af hans popularitet, som ugeavisen Le Nouvel Observateur har foretaget, svarer blot 27 procent af de adspurgte franskmænd, at de er tilfredse med præsidenten, mens 68 procent erklærer sig decideret utilfredse.

Hollande blev præsident i maj sidste år, og han indtog Élysée-palæet med et løfte om, at hjælpe de arbejdsløse franskmænd i job, ligesom han ville sætte skik på den skrantende økonomi gennem en række reformer. De seneste data på området peger imidlertid på, at det ikke er lykkedes, og når det gælder Hollandes kamp mod arbejdsløshed er beskeden fra franskmændene klar – 81 procent er utilfredse med ham på dette område.

Kun når det gælder præsidentens indsats på det udenrigspolitiske område, er der tilfredshed at spore – 47 procent mener, at han gør det arbejde på tilfredsstillende vis, mens 45 procent er uenige.

Torsdag aften får Hollande dog en chance for at overbevise de utilfredse franskmænd om, at de kan have tillid til ham. Det sker, når han i den bedste sendetid skal han holde en tale om Frankrigs økonomiske situation.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu