Den globale arbejdsløshed stiger fortsat

22. januar 2013 05:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Den globale arbejdsløshed stiger fortsat
Billede mangler

Antallet af arbejdsløse på verdensplan steg i 2012 med fire millioner til 197 millioner og forventes at stige yderligere, viser rapport fra FNs internationale arbejdsorganisation.

 

Og de dystre tal stopper desværre ikke her. Ifølge rapporten forventes den globale arbejdsløshed at stige med yderligere 5,1 millioner i år og med endnu tre millioner i 2014.

Tendensen afspejler en afmatning i den økonomiske vækst, hvilket især var tilfældet i de udviklede lande, skriver BBC.

Rapporten, »Global Employment Trends 2013«, viser, at seks procent af den globale arbejdsstyrke var uden job i 2012. Den afslører samtidig, at langtidsledigheden ligeledes vokser. Således har en tredjedel af Europas arbejdsløse været uden job i mere end et år.

– Usikre økonomiske udsigter og utilstrækkelige politikker på området har svækket den samlede efterspørgsel, hvilket betyder, at der holdes igen med investeringer og ansættelser, siger ILOs generalsekretær, Guy Ryder, ifølge BBC.

Rapporten lægger op til, at der sprøjtes flere midler i erhvervsuddannelse, således at de unge forberedes til at påtage sig de ledige job, der nu en gang er.

– Dette er et massivt spild af de unges liv og deres talenter og helt ekstraordinært skadeligt for befolkningen og samfundet, siger Guy Ryder.

ILO påpeger, at de lande, der har tilbageholdt lærepladser, såsom Tyskland, Østrig og Schweiz, er de lande med den laveste ungdomsarbejdsløshed.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu