Den Korte Avis mister sin mediestøtte

19. december 2016 11:36 | Af: Ritzau Fokus

Den Korte Avis mister sin mediestøtte. Det skriver netmediet Altinget. Årsagen er en manglende dispensation.

Den Korte Avis mister sin mediestøtte
Den Korte Avis mister sin mediestøtte. Det skriver netmediet Altinget. Årsagen er en manglende dispensation. (Foto: Christian Als/Scanpix 2016)

Den Korte Avis får ikke mediestøtte i 2017. Det skriver det netmediet Altinget.

Det står klart, efter Slots- og Kulturstyrelsen i slutningen af sidste uge gav medierne besked om fordelingen af mediestøtten for næste år. Og ansvarshavende redaktør Ralf Pittelkow bekræfter overfor Altinget, at Den Korte Avis ikke får penge næste år.

– Vi har haft en midlertidig dispensation fra kravet til ansatte. Denne dispensation er udløbet, oplyser Ralf Pittelkow i en skriftlig kommentar til Altinget.

Den Korte Avis fik i 2015 knap 86.000 kroner, og i 2016 fik netmediet knap 149.000 kroner. Der har været kritik af, at mediet har fået mediestøtte tidligere, blandt andet fordi de ikke er tilmeldt Pressenævnet.

Den seneste tid har Den Korte Avis været i vælten, og annoncører på stribe har trukket sig fra netmediet.

Den Korte Avis er blandt andet kendt som et islam- og indvandrerkritisk medie, og under hashtagget #StopFundingHate har kunder gjort deres utilfredshed over virksomhedernes annoncerer hos Den Korte Avis klart.

Kritik fra journalist-formand

I forbindelse med sidste års offentliggørelse af mediestøtte-fordelingen, kritiserede Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge, at Den Korte Avis igen var blevet bevilget støtte.

– Vi mener, at man bør tilmeldes Pressenævnet for at få mediestøtte. Den Korte Avis illustrerer den problematik,” sagde Lars Werge til fagbladet Journalisten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu