ANNONCE

Den store smagstest: Frysepizzaer

24. januar 2021 12:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Madsitet Madens Verden har testet markedet for frysepizzaer og én skiller sig klart ud

Artiklen er leveret af: Madens Verden

I denne smagstest af frysepizza undersøges seks forskellige varianter med pepperoni/salami for at se, om der egentligt er forskel på de frosne pizzaer.

Pizza er elsket af både børn og voksne og er én af de største favoritter i de danske køkkener.

Du kan bage dem selv, købe dem hos pizzeriaet – eller købe de færdige pizzaer fra dagligvarebutikkernes frysedisk.

Sidstnævnte gøres af mange, men hvilken frysepizza skal du vælge for at få den bedste smag og de bedste råvarer?

Fødevareekspert og smagsdommer Charlotte Mithril har testet frysepizzaer med pepperoni/salami for at finde ud af, hvad forskellen er og hvilke, der smager bedst.

En bid af Italien?

Fire ud af seks pizzaer i denne smagstest af frysepizza er produceret i pizzaens hjemland Italien. Flere er desuden bagt i brændefyret stenovn og sælges som ”Kompromisløst italiensk håndværk!” og ”Udsøgte råvarer – valgt med omhu”.

Artiklen fortsætter under videoen

Hemmeligheden bag ægte italienske pizzaer er netop den brændefyrede stenovn og gode råvarer. Umiddelbart lover det jo godt, men kan en frysepizza til 20-30 kroner virkelig smage som i Italien?

En pizza med pepperoni/salami bør have en god og krydret smag fra pølsen, der sammen med tomatsovs og ost giver en god afbalanceret smag. Dejen bør være både blød og en smule sprød i kanten, og skabe en samlet god smag og mundfølelse med fyldet.

Smagstest af frysepizza

I denne smagstest af frysepizza indgår seks forskellige varianter med pepperoni/salami. Pizzaerne er tilberedt efter anvisning på pakken.

De er derefter smagt ved blindsmagning og vurderet i forhold til udseende, konsistens, duft og smag.

Efter smagstesten er der set på produkternes indhold og pris. Ud fra den samlede bedømmelse er pizzaerne blevet inddelt i følgende kategorier:

* * * * * Bedst
* * * * Over middel
* * * Middel
* * Under middel
* Dårligst

Resultatet af smagstesten kan ses i galleriet over artiklen.

Fakta

Smagstest

Madens Verdens smagstest foretages af fødevareekspert Charlotte Mithril, der har arbejdet med smag og sensorik gennem de sidste 15 år. Hun har blandt andet udviklet smagstests og været smagsdommer for Forbrugerrådet TÆNK, undervist og forsket i smag og sensorik som lektor i fødevarevidenskab, samt udført smagstest og trænet nye smagsdommere hos Pernod Ricard.

Alle smagstest foregår som blindsmagninger, det vil sige uden kendskab til, hvilket mærke der er tale om, hvem der har produceret det, hvordan indpakning ser ud osv. På denne måde undgås, at forudindtagede holdninger kan påvirke resultatet af smagstesten.

Smagstesten er en fagligt funderet, men subjektiv bedømmelse af smagsegenskaberne i de testede produkter.

Kilde: Madens Verden

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu