ANNONCE

Alvorligt syg

3. august 2020 11:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Den 93-årige tyske Joseph Ratzinger, der lod sig pensionere som pave Benedikt den 16., blev syg efter rejse.

Alvorligt syg
Den tidligere pave Benedikt 16. er blevet alvorligt syg og "ekstrem skrøbelig", efter at han besøgte sin syge bror i Tyskland i juni, skriver den tyske avis Passauer Neue Presse. (Arkivbillede) Foto: Pool New/Scanpix

Den tidligere pave Benedikt den 16. er blevet alvorligt syg og “ekstrem skrøbelig”, efter at han besøgte sin syge bror i Tyskland i juni, skriver den tyske avis Passauer Neue Presse.

Den 93-årige tyske Joseph Ratzinger, der chokerede verden i 2013 ved at lade sig pensionere som pave Benedikt den 16., har blandt andet hudsygdommen rosen i ansigtet, hvilket i perioder giver stærke smerter.

Det skriver den tyske avis, som henviser til oplysninger fra Peter Seewald, som har skrevet den tidligere paves biografi.

Ekstrem skrøbelig

– Ifølge Seewald er pave emeritus i dag ekstrem skrøbelig. Hans tanker og hukommelse er skarp, mens hans stemme er for øjeblikket næsten væk, skriver avisen.

Seewald har ifølge medierapporter besøgt Benedikt i Rom lørdag for at præsentere ham for sin biografi.

– Ved mødet var den tidligere pave trods sin sygdom optimistisk, og han erklærede, at hvis han genvinder sit helbred, så vil han formentligt skrive igen, siger han til avisen.

Besøgte syg bror

Benedikt besøgte sin syge bror Georg i Tyskland i juni. Det var første gang, at han forlod Italien, siden han trådte tilbage i 2013.

Georg Ratzinger døde to uger senere i en alder af 96 år.

Den tidligere pave bor i dag i et tidligere kloster i Vatikanet. Han har holdt sig ude af offentlighedens søgelys, efter at han som den første pave i 600 år trak sig tilbage af helbredsmæssige grunde.

Pave Benedikt, der var traditionalist i den romersk-katolske kirke, blev efterfulgt af reformisten pave Frans.

Fakta

Paven der blev for gammel

Beslutningen blev kaldt både “modig” og “rationel”, da tyskfødte Joseph Alois Ratzinger – med pavenavnet Benedikt XVI – i februar 2013 chokerede den katolske verden ved at meddele, at han trak sig tilbage, og at der måtte en ny pave til.

Det skete kort før hans 86 års fødselsdag, og begrundelsen var den høje alder og svigtende helbred.

Efter godt otte år i Vatikanet mente Benedikt, at der skulle en ny chef til at tage sig af de udfordringer, Vatikanet stod over for med blandt andet anklager om seksuelt misbrug af børn.

Allerede inden han blev pave, var Joseph Ratzinger højt placeret i hierarkiet i Vatikanet.

I 23 år op til paveudnævnelsen var han således leder af troskongregationen – en vatikanafdeling, der skal sikre, at katolicismen holder sig på den rette religiøse bane.

Et af de skriftsteder, han holder mest af, er Romerbrevet 12.2, hvor der står: “Tilpas jer ikke denne verden”.

Han er blevet kaldt Guds rottweiler, fordi han tilsyneladende mere end noget andet var optaget af at holde vagt om den “rene” katolske lære.

Diplomati og medietække, som kendetegnede både hans forgænger, Johannes Paul II og hans efterfølger pave Frans, var tilsyneladende ikke noget, der interesserede Benedikt XVI.

Han er beskrevet som en genert og ydmyg mand med mådeholdne vaner,

Ud over teologi og filosofi er det klassisk musik, der er den tidligere paves største lidenskab, og han er en habil pianist med en særlig forkærlighed for Mozart og Bach.

Den 265. i paverækken bor efter sin selvpensionering i klosteret Mater Ecclesiae bag Peterskirken i Rom.

Kilde: Ritzau

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu