Den værste del af retssagen er startet

20. april 2012 17:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Den værste del af retssagen er startet
Billede mangler

Fredag eftermiddag startede det, som nordmændene har frygtet allermest i straffesagen mod Anders Breivik:
Massemorderen fortæller om sin massakre på øen Utøya.
Breivik går skridt for skridt frem i beretningen – detalje for detalje – og fortæller, hvad han gjorde, da han ankom til sommerlejren med båden MS Thorbjørn den skæbnesvangre julidag sidste sommer.
Før Breivik begyndte sin beretning, kom han endda med en advarsel til tilhørerne:
– Jeg anbefaler dem, som ikke behøver at høre på, om ikke at gøre det. Det bliver en del grusomme skildringer, lød fra den drabs- og terrortiltalte nordmand på anklagebænken i Oslo Byret.
Han fortæller, at han iklædt sin falske politiuniform og med ladt pistol og automatriffel under armen tog over til øen ud på eftermiddagen.
Dækhistorien var, at han kom fra politiet på en rutineopgave i forbindelse med bombeangrebet mod regeringskvarteret tidligere på dagen. Imens gjorde højreekstremisten sig mentalt klar til kamp.
– Jeg var hundrede procent sikker på, at jeg skulle møde kraftig modstand på øen, og at jeg måtte kæmpe mig forbi bevæbnede vagter, fortæller Breivik.
– Jeg følte, at noget kom til at ske. Jeg var næsten paralyseret. Jeg tænkte, at jeg har så utrolig lidt lyst til at gøre dette, tilføjer han.
Den 33-årige nordmand fortæller flere gange fra anklagebænken, at han tænkte for sig selv, at det var “nu eller aldrig”.
69 mennesker mistede livet på Utøya.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu