Denne app kan redde menneskeliv i trafikken

5. april 2017 09:26 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Et ny funktion på Vejdirektoratets app Trafikinfo skal gøre det både hurtigere og lettere at redde liv.

Med to klik på en knap kan du fremover melde ind til Vejdirektoratet, hvis du ser noget farligt på vejene. Den nye funktion skal bidrage til et mere effektivt beredskab og bedre fremkommelighed på vejene.

Har du ikke app’en, så download den nu og vær med til at hjælpe både dig selv og andre trafikanter.

Bare to hurtige klik i app’en

Så nemt vil man fremover kunne ringe til Vejdirektoratets Trafikcenter, samtidig med at der automatisk sendes helt præcise oplysninger om, hvor man befinder sig.

Den nye funktion skal gøre det nemmere for trafikanterne at give præcise meldinger om trafikfarlige situationer på vejene, og giver samtidig Vejdirektoratet mulighed for hurtigere at sende et beredskab ud til at tage hånd om det, der udgør faren. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I Vejdirektoratet har man store forventninger til den nye funktion.

10.000 opkald

– Vi får cirka 10.000 opkald om året fra trafikanter, der ser en tabt sofa eller et uheld på vejene. Men de har ofte svært ved at fortælle os præcist, hvor de befinder sig. Det betyder så, at det kan tage lidt tid, inden vi får helt styr på, hvor vi skal sende beredskabet til for at fjerne det, der er til fare for alle trafikanter, fortæller Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Det kommer den nye funkion i app’en til at hjælpe med.

– Med den nye funktion skal trafikanterne ikke koncentrere sig om andet end at trykke på en knap. Så sørger systemet for, at de ringer direkte til os, og at vi får tilsendt deres GPS-koordinater og kørselsretning. Og vi sørger for, at beredskabet er hurtigt ude at rydde op, så trafikkanterne igen kan komme nemt og sikkert frem.

Selv om Vejdirektoratet overvåger statsvejene i døgndrift alle årets dage, er de akutte indmeldinger fra trafikanterne et vigtigt redskab i Vejdirektoratets arbejde med at sikre fremkommelighed og sikkerhed på vejene.

– Vi har næsten 4.000 km statsveje i Danmark. Her bevæger trafikanterne sig hele tiden rundt, og derfor er de ofte de allerbedste til hurtigt at opdage, når der pludseligt opstår behov for akut at rydde op, hvis der er opstået en potentielt trafikfarlig situation på vejen. Så jo mere hjælp vi får fra trafikanterne, desto hurtigere kan vi rydde op og sørge for, at alle igen kommer frem uden unødige forsinkelser eller køer.

Du kan downloade den derfra, hvor du henter dine apps.

Fakta

Vejdirektoratet

• Vejdirektoratets opgave er at vedligeholde statsvejnettet, og det er derfor kun farlige situationer på statsvejnettet, at trafikanterne skal melde ind om. Men er trafikanten i tvivl, anbefaler vi dem at ringe alligevel.
• 240.000 har downloadet app’en Trafikinfo.
• 2.471.581 besøgte trafikinfo.dk i 2016.
• Vejdirektoratet får cirka 20-30 opkald fra trafikanter om dagen med akutte indmeldinger om farlige situationer på vejene.
• Vejdirektoratet sender beredskabet ud til trafikfarlige forhold på vejene knap 9000 gange om året.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu