ANNONCE

Denne dårlige vane kan være rigtig god for dig

13. april 2021 06:04 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det handler om at finde den rette balancegang

Denne dårlige vane kan være rigtig god for dig
Hvis hjernen har brug for en pause, kan det være en god idé at give efter. Foto: Scanpix.

Agatha Christie, hjernen bag nogle af den litterære verdens bedst kendte detektiver, fik ofte ideer til sine historier, når hun vaskede op eller gik i bad. Hun havde en idé om, at de gode ideer kom til hende, når hun gjorde mindst muligt for at komme på dem.

Ifølge BBC er der noget, der tyder på, at Agatha Christie havde ret, og det er godt nyt for dem, der er gode til at overspringshandle. Det kan nemlig meget vel være sådan, at du bliver mere kreativ og finder på bedre løsninger på problemer, hvis du husker at tage pauser.

Udfordringen er så, at disse pauser ikke må blive hverken for meget eller for lidt af det gode.

Din hjerne leder for dig

BBC skriver, at der er en del, der peger på, at du er mere kreativ efter at du har givet din hjerne ro og fokuseret på noget andet. Hvis du går en tur, tager opvasken eller ser på morsomme YouTube-klip i en periode, for at få en pause fra dit arbejde, kan det være, at du vender tilbage til dine opgaver med nye, gode ideer.

Når Agatha Christie kunne komme på gode ideer, når hun ikke aktivt ledte efter dem, så kan det være fordi, hjernen aktivt leder efter løsninger på de ting, vi går og roder med, også når vi ikke beder dem om at gøre det.

Underbevidstheden fortsætter altså med at fokusere på de udfordringer, vi har i løbet af en arbejdsdag, og ifølge BBC betyder det altså, at du med god samvittighed kan overspringshandle i ny og næ.

Find den rette balance

Det kræver dog, at du husker at vende tilbage til de opgaver, du går fra, når du overspringshandler. BBC henviser til et studie, hvor deltagere blev bedt om at løse en opgave, og hvor de fik adgang til sjove YouTube-videoer som distraktion.

Studiet viste, at de mest kreative løsninger på opgaven kom fra dem, der overspringshandlede, uden at det blev hverken for meget eller for lidt. Dem, der slet ikke tog nogle pauser og dem, der slet ikke kom i gang med opgaven, var mindre kreative end dem, der fandt den rette rytme.

Med andre ord skal du ikke have dårlig samvittighed, hvis får brug for at gå en tur mit i arbejdet med at løse et eller andet problem. Faktisk kan det være, at det er på gåturen, at løsningen pludselig manifesterer sig i din hjerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu