ANNONCE

Denne dag genåbner Ikea

17. april 2020 19:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Varehuskæden har sat dato på genåbningen - det bliver i en anden udgave, end du er vant til.

Denne dag genåbner Ikea
Tomme p-pladser foran Ikea under corona-lukkeperioden. Snart vil varehusene åbne igen. Foto: Scanpix

Møbel-varehuskæden Ikea genåbner snart, meddeler koncernen på sin hjemmeside fredag. Det bliver dog i en lidt anden udgave, end danskerne er vant til, kan man læse. Ikea har valgt, at de danske varehuse åbner den 27. april.

Ikea har holdt sine varehuse lukket siden ganske kort efter det pressemøde den 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte, at det meste af Danmark midlertidigt måtte lukke. Der har dog i vid udstrækning været åbnet for “togo”-ordrer.

Forstået på den måde, at danskere med trang til avancerede puslespil har kunnet købe Kallax-reoler og Fjällbo-tvborde på nettet og så afhente det i varehuset. Det har også været muligt at få tilsendt varerne.

Men nu åbner kæden altså sine fysiske butikker igen. “For os er det allervigtigste, at vi åbner op på en sikker og forsvarlig måde”, skriver Ikea, der præsenterer en række tiltag, der skal sikre, at kunderne kan handle uden forhøjet smittefare.

En stor fordel

De tiltag omfatter blandt andet spritstandere rundt om i varehusene, plexiglas ved betalingskasser og et kundetællersystem, der skal sikre, at der ikke bliver for mange i varehuset på én gang, skriver Ikea.

Desuden har Ikea en ret stor fordel i forhold til de krav, der stilles til virksomheder, der gerne vil genåbne under coronakrisen.

“Faktisk er varehusene så store, at vi endnu aldrig har oplevet, at der kun var 4 m2 per kunde. Selv ikke på de travleste dage med allerflest besøgende”, skriver Ikea altså på sin hjemmeside. Det fremgår dog også, at genåbningen vil betyde et midlertidigt farvel til en række ting.

Børnenes legeland, Småland, holder nemlig af smittehensyn fortsat lukket indtil videre. Det samme gælder Ikeas restauranter, men bistroen vil også genåbne, så der kan købes billige hotdogs.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu