ANNONCE

Denne fisk er uønsket i Danmark

17. august 2019 16:22 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ser du den, må du gerne fange den og indlevere den på rette sted.

Vidste du, at der findes en liste over dyr, der ikke er velkomne i Danmark, fordi de er invasive? Miljøstyrelsen skriver, at en sådan liste har eksisteret siden august 2016, og den er siden blevet opdateret i 2017 og igen nu, i 2019.

Listen bliver opdateret med en lang række arter, men denne artikel handler først og fremmest om fisken, du kan se på billedet til denne artikel. Det er en solaborre (Lepomis gibbosus), og den er særligt “interessant,” fordi den allerede findes i Danmark.

Miljøstyrelsen skriver, at solaborren har været observeret i naturen i Danmark siden 1980’erne. I dag kan du finde den i både søer og vandhuller landet over, og den er endt i den danske natur på forskellige måder.

Det er ikke uvirkeligt at forestille sig, at nogle eksemplarer er sat ud af ejere, der ikke orkede at eje fisk mere, men ifølge Miljøstyrelsen er fisken også blevet sat ud i Danmark for at bekæmpe karpelus.

Den skal ud af landet

Problemet med solaborren er, at den, hvis den får lov til at sprede sig, kan påvirke bestanden af byttedyr og hjemmehørende arter med samme fødevalg, skriver Miljøstyrelsen.

Invasive arter er, ifølge Miljøstyrelsen, et problem over hele verden, der kan få både samfundsøkonomiske, sundhedsmæssige og biologiske konsekvenser.

Det er derfor, man i EU har valgt at udarbejde en fælles liste over invasive arter, så EU’s medlemslande i fællesskab kan bekæmpe invasive arter sammen.

Hvis du falder over en solaborre, og du gerne vil hjælpe Danmark af med den, kan du hos Miljøstyrelsen læse mere om, hvor og hvordan du afleverer den til professionelle, der så vil håndtere sagen derfra.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu