ANNONCE

Denne forglemmelse kan snart koste dig dyrt

5. marts 2021 11:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der bliver åbnet for årsopgørelsen den 15. marts, og i år er alt ikke, som det plejer at være

Denne forglemmelse kan snart koste dig dyrt
Man skal have godt styr på, hvor mange køredage man har haft i 2020, når der bliver åbnet for årsopgørslen den 15. marts. Genrefoto.

Når årsopgørelsen bliver offentliggjort den 15. marts i år, vil alt ikke være, som det plejer.

2020 var nemlig ikke et år som alle andre, og det betyder, at befordringsafdraget ikke automatisk allerede er sat på årsopgørslen.

– Har man pendlet på arbejde i løbet af 2020, skal man derfor selv tælle, hvor mange dage man har været på arbejdspladsen og beregne fradraget på baggrund af det, siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Hjemsendt

Skattestyrelsen har valgt at indføre denne ændring i processen, fordi 2020 var et helt særligt år, hvor rigtig mange danskere arbejdede hjemmefra langt, langt mere, end man ellers gør normalt.

Da man kun er berettiget til et kørselsfradrag på de dage, man er kørt på arbejde, skal man altså selv sidde klar med beregningen den 15. marts, før man med sikkerhed finder ud af, om man skal betale, eller have penge tilbage, i skat.

Har du haft køredage?

FDM skriver, at det i år betyder, at man, når man åbner årsopgørelsen, bliver spurgt, om man skal have kørselsfradrag. Siger man ja, starter en proces, hvor man bliver guidet i at finde ud af, hvor mange arbejdsdage, man har haft, og hvor meget ferie man har holdt.

Det er ikke noget nyt, at dit kørselsfradrag bliver kontrolleret. Det er dog nyt, at man en sådan måde skal forholde sig til, hvor mange køredage man har haft i 2020. Det automatiske system holder normalt øje med, hvor mange kilometer du angiver, i forhold til hvor langt du har til og fra arbejde, såvel som antallet af reelle arbejdsdage.

– Hvis du opgiver, at du har arbejdet 365 dage om året, vil du opleve at vores system siger fra. Det kan jo sagtens være rigtigt, men i det tilfælde bliver du bedt om at kontakte os skriftligt og komme med nogle flere informationer, siger Karoline Klaksvig til FDM.

Risiko for fejl

Ifølge Skattestyrelsen er man opmærksomme på, at 2020 var et specielt år i kraft af, at borgeren selv skal være med til at gennemgå køredage, hjemmearbejdsdage og dage som hjemsendt.

– Det er klart, at når vi ikke ved, hvor mange dage man har arbejdet hjemmefra, og man selv skal beregne kørselsfradraget, vil der være større risiko for fejl. Vi vil derfor have ekstra opmærksomhed på fradraget, når vi senere kontrollerer borgernes oplysninger, siger Karoline Klaksvig i pressemeddelelsen udsendt af Skattestyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu