ANNONCE

Denne netbank må du ikke logge på

29. august 2020 21:30 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Svindlerne udgiver sig for at drive netbank som Vestjysk Bank, men det er ikke ægte.

I et nyt forsøg på at lokke følsomme oplysninger ud af dine hænder, forsøger svindlere at udgive sig for at drive Vestjysk Banks netbank. Hvis du angiver dine oplysninger, får de lyssky typer fat i vigtige informationer.

Det kan komme til at koste dig dyrt, for du vil nemlig uden at vide det have afleveret dine adgangs-informationer til NemID til personer, der uden tvivl har tænkt sig at misbruge dem. Advarslen kommer fra Center for Cybersikkerhed via app’en Mit Digitale Selvforsvar.

Fakta

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

“Et nyt falsk domæne udgiver sig for at være Vestjysk Bank for at stjæle NemID-oplysninger, personoplysninger samt beder ofret om at tage et billede af deres NemID-nøglekort”, står det i advarslen.

Får svindlerne fat i disse er der ikke grænser for, hvilke uhyrligheder de kan begå i dit navn. I bedste fald bliver din bankkonto tømt, i værste bliver dine informationer misbrugt til alskens ubehageligheder, der kan skaffe dig alvorligt i fedtefadet.

Generelt bør du aldrig nogensinde fotografere dit NemID-nøglekort, da ingen myndigheder eller andre legitime tjenester nogensinde vil bede om et sådan billede. Kommer du til at angive vigtige informationer til en falsk hjemmeside, skal du omgående spærre dit NemID-nøglekort.

Du kan kende den falske hjemmeside på adressen. Den er ifølge Mit Digitale Selvforsvar: vestjyskbnk-dk-80.000webhostapp efterfulgt af et .com.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu