Denne politihund er noget helt særligt

20. marts 2019 14:48 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Hunden Kunxun er helt unik - og så alligevel ikke.

Denne politihund er noget helt særligt
Politihunden Kunxun er noget ganske særligt - men ikke helt unik. (Foto: Scanpix)

Kig godt på billedet ovenover. Det forestiller den kinesiske politihund Kunxun, og den er noget ganske særligt. Kan du se hvad?

Det kan du nok næppe; Kunxun er Kinas første klonede politihund. Det rapporterer en lang række internationale medier, herunder The Guardian.

Kunxun er opstået som klon af en politihund – i et samarbejde mellem firmaet Sinogene Biotechnology Company og universitet Yunnan Agricultural University.

Firmaets plan er, at kunne “masseproducere” klonede politihunde. Hvorfor? For at spare på de mange træningstimer, en politihund skal igennem.

Firmaets direktør, Zhao Jianping, indrømmer dog over for den kinesiske avis Global Times, at “udgifter til kloning er en stor hæmsko” i forhold til rent faktisk at spare penge.

Færdiguddannet på under et år

Kunxun er i dag tre måneder gammel, og planen er, at hunden skal være færdiguddannet som politihund, når den bliver 10 måneder gammel. Inden da skal den igennem et intenst træningsforløb, hvor den skal lære at spore stoffer, søge efter beviser og holde styr på folkemængder, skriver den kinesiske avis China Daily.

Det til forskel fra nu, hvor træningen af hundene i Kina tager omkring fem år, koster omkring en halv million kroner og langt fra er en garanti – til gengæld oplyser avisen ikke, hvor meget en kloning koster.

Verdens første klonede hund blev skabt i Sydkorea i 2005. Ifølge China Daily har Sydkorea siden 2007 benyttet sig af klonede hunde til at assistere toldere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu