ANNONCE

Denne vare er sin vægt værd i guld for tiden

9. marts 2020 07:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Guld er virkelig, virkelig meget værd i disse dage.

Denne vare er sin vægt værd i guld for tiden
Set med europæiske øjne har guldet netop rundet sin højeste pris nogensinde på 1.500 Euro per ounce, skriver Vitus Guld. Foto: PR.

Guld har aldrig været mere værd i Europa, og årsagen er covid-19, den coronavirus der den seneste tid har smittet flere og flere danskere. Det skriver Vitus Guld i en pressemeddelelse.

– Selvom guldpriserne har fulgt en støt opadgående kurve de seneste år, så har Coronaudbruddet virkelig pustet til nervøsiteten på markederne. Vores omsætning i investeringsguld fra januar til februar er mere end firdoblet, og det er ikke kun virksomheder, men også private, som opkøber guldbarrer og opkøber i større kvantiteter, end vi tidligere har oplevet, siger direktør hos Vitus Guld, Christian Klingenberg, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Ifølge pressemeddelelsen skal de stigende guldpriser ses som eksempel på, at man på finansmarkedet ikke ved, hvor store økonomiske konsekvenser et omfattende udbrud af covid-19 får.

Alene den uvished kan få aktiekurser til at falde og lede nogle over i alternative investeringer. Guld er altid blevet betragtet som en sikker havn i krisetider, så hver eneste gang, der er en finansiel krise, så ser man en flugt til guld, selvom det selvfølgelig ikke er en løsning for alle, siger Carsten Tanggaard, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, i pressemeddelelsen.

Vitus Guld skriver desuden, at virksomheden også oplever, at flere og flere danskere gerne vil af med deres private guldbeholdning.

– Det er ikke kun forbeholdt dem, der gerne vil sprede deres portefølje ved at handle guld lige nu. De høje priser betyder også, at ligger man inde med arveguld, gamle smykker eller ligefrem guldtænder, så er der en rigtig god pris at hente ved at sælge nu, siger Christian Klingenberg i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu