ANNONCE

Depressionerne eksploderede i december

2. januar 2012 13:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Depressionerne eksploderede i december
Billede mangler

Mentaline, der er Danmarks største udbyder af online terapi og coaching, har netop gjort antallet af coaching- og terapi-lektioner op for december måned. Opgørelsen viser overraskende nok, at alt imens nisser og julelys sneg sig ind over alt, så kom også en lang række depressioner.
I forhold til december året før er antallet af henvendelser steget med 19 procent. Og set i forhold til sommermånederne, der ellers hidtil har været de travleste måneder, er antallet af henvendelser steget med 14 procent.
”Tendensen kan skyldes flere faktorer. Dels er der et større pres på den sociale og familiære del i december måned, hvor mange mennesker måske mere eller mindre frivilligt tvinges til at være sammen over en længere periode end de normalt ville være i løbet af et år. Det skaber helt naturligt nogle konflikter og en del følelsesmæssige tanker og frustrationer, som folk søger hjælp for at få styr på, siger direktør Claus Kaaber, der også fremhæver en anden årsag til december-depressionerne, nemlig det økonomiske pres, der ligger på mange voksne og specielt på børnefamilierne i december måned:
”Alle medier taler om krisen og danskernes økonomi, men det er de færreste forældre, der er villige til at skuffe deres børn denne ene gang om året, og derfor føler mange stor frustration over at de ikke kan holde ”en rigtig jul”, siger Claus Kaaber.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu