ANNONCE

Der er stadig kæmpe mangel på studieboliger i Danmark

28. februar 2019 08:40 | Af: Sponsoreret Artikel

Brug nogle af disse tips til at forøge dine chancer for at få en studiebolig

Der er stadig kæmpe mangel på studieboliger i Danmark
Arkivfoto.

Mange unge danskere søger forgæves efter en studiebolig i forbindelse med opstart af nyt studie.

Har du også svært ved at finde en studiebolig? Så kan du her læse om nogle ting som du kan gøre for at øge dine chancer for at få fat i en af de eftertragtede studieboliger.

Krav for at du må søge en studiebolig

Hvis du gerne vil bo i en studiebolig, er der nogle specifikke krav, som du skal opfylde. Nogle af kravene er en del af lovgivningen og nogle af kravene er nogle som de enkelte boligselskaber selv stiller. Herunder kan du læse nogle af de krav som hyppigst bliver brugt:

  • Du skal være i gang med en SU-berettiget uddannelse, for at kunne bo i en studiebolig. (her siger de fleste boligselskaber også at du som minimum skal have 3 måneder tilbage af din studietid, når du flytter ind i en studiebolig)
  • Du er i lære som trainee eller har en elevplads – de fleste boligselskaber, som udlejer studieboliger, tillader også personer som er i gang med enten deres trainee tid, eller deres elevtid at de kan skrive sig op til en studiebolig.
  • Du kan dokumentere at du som minimum har 20 timers undervisning om ugen – denne dokumentation, skal ikke vises når du skriver dig op til en studiebolig, men skal vises når du bliver tildelt en studiebolig.
  • Du må ikke tjene for mange penge om året – mange boligforeninger som udlejer studieboliger, sætter også et krav om hvor meget du maksimalt må tjene om året. Beløbet du må tjene, ligger typisk omkring 170.000 kr om året. (dog må du tjene 35.000 kr. yderligere om året par barn du har)
  • Du skal være ung – du skal ifølge lovgivningen, være under 36 år gammel for at du kan søge en studiebolig.

Hvis du opfylder alle disse krav, så er det bare om at komme i gang med at skrive dig op, du kan starte med at skrive dig op til en studiebolig her.

Skriv dig op hurtigst muligt

Det bedste råd du kan få, er at du skal skrive dig op til en studiebolig, lige så snart du har mulighed for det. Langt størstedelen af boligselskaberne, uddeler studieboligerne efter din anciennitet, altså hvor lang tid du har været skrevet op.

Disse boliger kan du søge

Hvis du søger en bolig alene, så vil du typisk kun kunne blive skrevet op til en 1-værelses bolig. Hvis du søger som et par, kan I blive skrevet op til en 2-værelses bolig, men det er yderst sjældent, at man får en af disse. Hvis man vil have en 2-værelses studiebolig, skal man virkelig være i god tid og være meget heldig.

Det kan dog godt lade sig gøre for 2 mennesker at bo i en 1-værelses bolig. Se herunder et par tips til at bo i en lille bolig.

Tips til at bo i en lille bolig

Hvis du er en af de heldige som får tildelt en studiebolig, så vil den typisk ikke være så stor. Du vil derfor blive nødt til at være lidt kreativ i forhold til møbleringen af din lille studiebolig. Det er en god ide at finde møbler som kan foldes ud og klappes sammen, som f.eks. en sovesofa, et bord som kan foldes ud og nogle klapstole.

Udover smarte møbler, er det virkelig en fordel hvis du husker at rydde op efter dig selv, da der hurtigt kan se meget rodet ud i en lille lejlighed.

Dy har ved at læse disse tips, forhåbentlig fået et lidt større overblik over markedet for studieboliger og hvad du kan gøre for at forøge dine chancer om at få en.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu