ANNONCE

– Der må virkelig være solgt meget af det lort

19. december 2020 07:51 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flere politikredse kæmper med ulovlige affyringer af fyrværkeri og kanonslag fredag aften.

- Der må virkelig være solgt meget af det lort
Politi over hele landet er fredag aften og natten til lørdag rykket ud til flere anmeldelser om fyrværkeri. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Flere politikredse melder aftenen og natten mellem fredag og lørdag om adskillige ulovlige affyringer af fyrværkeri.

I Midt- og Vestjylland er der især problemer med affyring af kanonslag til stor gene for borgere i området.

Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Claumarch.

– Der må virkelig være solgt meget af det lort, fordi vi har fået henvendelser om kanonslag fra næsten samtlige byer i hele Vestjylland, siger han og tilføjer:

– Det er virkelig en pestilens for borgerne.

De når at flygte

Jens Claumarch fortæller, at politiet natten til lørdag ikke har haft bødeblokken fremme i forbindelse med de ulovlige affyringer. Men det skyldes primært, at synderne for det meste er væk, når politiet når frem.

– Vi får typisk anmeldelserne, når nogle hører et brag. Men det er nogle gange som at lede efter en nål i en høstak, siger vagtchefen.

Hos Syd- og Sønderjyllands politi fortæller vagtchef Karsten Høy, at der er blevet uddelt flere bøder mellem fredag aften og natten til lørdag for affyring af fyrværkeri før den 27. december.

Ligesom i Midt- og Vestjylland melder han, at det “buldrer og brager” mange steder.

– Det drejer sig primært om affyring af kanonslag. Jeg har ikke overblik over endnu, hvor mange bøder vi har delt ud, men det er nogle stykker, siger han.

Kaster det fra biler

Ifølge Karsten Høy kører flere unge mennesker blandt andet rundt og kaster kanonslag ud fra biler.

– Det er jo både dyr og borgere, som bliver generet af det. Det fylder i hele regionen, siger han.

Også Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi, Midt- og Vestsjællands Politi, Fyns Politi og Sydøstjyllands Politi melder om enkelte anmeldelser om affyring af fyrværkeri eller kanonslag fredag aften og natten til lørdag.

Hos Nordsjællands Politi har kredsen fået fire-fem anmeldelser om fyrværkeri fra klokken 23 til klokken 01.

Fælles for de fleste politikredse er, at de prioriterer problemet, men at de har svært ved at få fat i gerningsmændene, inden de er væk igen.

Ingen politikredse melder natten til lørdag om problemer med affyring af fyrværkeri mod andre personer eller politi.

Kostede Carolines hest livet

I 2018 mistede Caroline Vinther Brandstrup sin hest Pixie grundet kanonslag.

– Jeg er såret og rasende. Man kunne se, at der var to heste, og så fyrer de alligevel det kanonslag af, sagde hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Caroline var hjemme, da hendes rideklub – Kværnbækgård Rideklub i Horsens – ringede til hende og sagde, at hendes to heste var løbet ud af folden, fordi to drenge på 12-15 år angiveligt havde fyret et kanonslag af i nærheden af hestene. Drengene var stukket af, og hendes ene hest havde det dårligt.

– Jeg går ud fra, at Pixie gerne ville løbe ind i sin boks for at være i sikkerhed, og så kunne hun ikke komme herind, og så er hun faldet og har slået sig rigtig meget. Og det er først, da jeg kommer, at jeg finder ud af, at det er rigtig alvorligt, sagde Caroline Vinther Brandstrup.

Fik smertestillende

Hesten får noget smertestillende i sin boks, men kort efter hopper den ud af den og kollapser på staldgulvet. En dyrlæge blev tilkaldt, og hverken han, Caroline eller andre på ridecenteret kan få hesten op at stå.

Dyrlægen konstaterer, at dens bækken er revet i stykker, og at den skal aflives.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu