Derfor bliver 2012 en sparejul

29. november 2012 07:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Derfor bliver 2012 en sparejul
Billede mangler

Julen i 2012 kommer ifølge en undersøgelse blandt FOAs medlemmer til at koste mindre, end sidste år,
 
FOA har i perioden 6.-13. november i år gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om medlemmernes forventninger til deres forbrug i forbindelse med julen
2012.
 
I alt 1.788 medlemmer har medvirket helt eller delvist i denne undersøgelse, som var en del af en større undersøgelse med flere andre emner.
 
Her er hovedkonklussionerne i undersøgelsen:
19 procent af FOAs medlemmer svarer, at julen i år skal koste mindre end sidste år. 72 procent svarer, at julen må koste det samme som sidste år. For 5 procent af medlemmerne må julen koste mere end sidste år.
 
14 procent af FOAs medlemmer regner med, at årets jul bliver økonomisk vanskelig for dem.
 
Samlet set regner 12 procent af FOAs medlemmer med at købe på kredit eller låne til forbrug i forbindelse med årets jul. Blandt medlemmer, der forventer, at julen bliver økonomisk vanskelig er det 29 procent, der forventer at købe på kredit eller optage lån til indkøb i forbindelse med julen. Disse medlemmer forventer især at benytte kassekredit (19 procent).
 
Samlet set svarer 30 procent af de adspurgte medlemmer, at de forventer at spare på gaver denne jul. Blandt medlemmer, hvor julen skal koste mindre end sidste år, er det 85 procent, der regner med at spare på årets julegaver.
 
22 procent af medlemmerne forventer at spare på mad, drikkevarer, juleknas og/eller pynt. Blandt medlemmer, hvis jul skal koste mindre end sidste år, svarer 62 procent, at de forventer at spare på mad, drikkevarer, knas og pynt.
 
Blandt årsagerne til, at medlemmerne sparer på en eller flere udgifter denne jul, er en lavere husstandsindkomst (35 procent), et ønske om at bruge pengene på noget andet (22 procent), ændret familiesituation (15 procent), ledighed hos medlemmet og/eller samlever (11 procent) og frygt for ledighed (10 procent).
 
I de åbne svar nævner flere medlemmer også pris- og lønudviklingen og købekraft som årsag til besparelserne i julen.
 
Mange medlemmer skriver også, at de skal arbejde i julen eller holder jul hos andre, og at deres udgifter til jul derfor er lavere i år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu