ANNONCE

Derfor bør du tjekke din forskudsopgørelse nu

20. januar 2021 11:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hos Skattestyrelsen synes man, at det er en rigtig god idé

Derfor bør du tjekke din forskudsopgørelse nu
Skattestyrelsen sender i disse dage besked ud til tusindvis af danskere. Genrefoto.

Hvis du vil være sikker på, at din løn for januar er korrekt, bør du overveje at tjekke din forskudsopgørelse hurtigst muligt. Det er ved at være sidste udkald for rettelser for årets første måned. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

– Forkerte tal og oplysninger i forskudsopgørelsen kan i de værste tilfælde betyde, at man får flere tusind kroner enten for lidt eller for meget udbetalt, siger underdirektør Karoline Klaksvig, Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Tusindvis af breve

Skattestyrelsen sender i disse dage besked ud til cirka 129.000 borgere, i e-Boks og på mail. Her bliver man mindet om, at det er en god idé at være opmærksom.

Arbejder du eksempelvis hjemmefra i januar, er du ikke berettiget til et kørselsfradrag.

– Men så snart der bliver åbnet for at møde på arbejde igen, bør man gå ind og indberette kørsels-fradrag for det antal dage, man forventer at møde på arbejde resten af året. På den måde kommer skattebetalingen måned for måned til at blive så korrekt som muligt, siger Karoline Klaksvig, i pressemeddelelsen.

Opmuntrende tal

I 2010 lavede danskerne samlet set 2,3 millioner ændringer på forskudsopgørelsen. Tallet var i 2019 steget til 2,8 millioner ændringer, og det er godt, lyder det fra Skattestyrelsen.

– Tallene er meget opmuntrende. Vi har i mange år arbejdet hårdt på at gøre det så smidigt og let som muligt at holde forskudsopgørelsen opdateret, og tallene tyder på, at borgerne har taget vel imod det, siger Karoline Klaksvig i pressemeddelelsen.

Du har et ansvar

Skattestyrelsen skriver, at langt de fleste skattepligtige oplysninger automatisk bliver noteret på både forskuds- og årsopgørelse.

Men hvor din arbejdsgiver og dit pengeinstitut kan fortælle Skattestyrelsen nogle ting, er der andre ting, du selv skal være opmærksom på.

Dit kørselsfradrag bliver eksempelvis ikke rettet til automatisk, og Skattestyrelsen skriver, at ændringer og rettelser i oplysningerne til forskuds- og årsopgørelse er noget, borgerne i hovedreglen selv skal stå for.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu