ANNONCE

Derfor elsker mange fattige Donald Trump

13. december 2020 14:13 | Af: Newsbreak.dk

Han er - hvor mærkeligt det end lyder - en af deres egne

Kommentar af: Douglas Pricer, Newsbreak.dks korrespondent i USA

Det er givet vis et mysterium for mange danskere, at millioner af lavtlønnede amerikanere i fuldt alvor mener, at Donald Trump er ’en af deres egne’.

Donald Trump er stenrig, har eget jetfly og en hustru, der er tungt belæsset med diamanter og dyre smykker.

Selv har de en anstrengt økonomi og må arbejde hårdt for føden. Alligevel står disse amerikanere gang på gang frem og erklærer: ’Trump is One of Us’.

Det er vigtigt at forstå, at USA er et enormt stort land. De fleste turister fanger aldrig, hvor stort landet reelt er. De flyver på ferie i New York og Los Angeles, måske med en afstikker til Las Vegas. Så vender de hjem og tror, at de nu har set hele USA.

Det svarer til, at jeg som amerikaner rejser til København og videre til Paris. Herefter erklærer jeg, at jeg nu forstår hele Europa.

De hader bullshit

I USA er der et område på størrelse med Europa mellem Øst og Vestkysten. Vi kalder det The Heartland – eller Midtvesten.

Befolkningen her er vant til hårdt fysisk arbejde. De bygger op, river ned, reparerer, dyrker landbrug og har ofte flere jobs for at få tingene til at løbe rundt økonomisk.

Disse hårdtarbejdende mennesker i The Heartland interesserer sig mest for deres familie, kirken og lokalsamfundet.

De går ikke særligt meget op i politiske modeord som ’mangfoldighed, inklusion og upartiskhed’. De har travlt med arbejdet – og så kan de lugte urent trav på lang afstand.

De har et stærkt udviklet ’Bullshit-meter’.

Rå og benhårde

Vælgerne i The Heartland er stolte og meget patriotiske. Og så er de rå og benhårde.

Det er disse folk, som Barack Obama på et tidspunkt beskrev som nogen, der ’holder fast i deres geværer og religion’.

Hillary Clinton har betegnet dem som ’elendige’.

De landsdækkende medier fremstiller konsekvent disse borgere som dårligt uddannede racister og bonderøve, der er skyld i nationens forfald.

Millioner af amerikanere i Midtvesten føler, at de i årevis er blevet røvrendt af snotforkælede, elitære borgere og opblæste politikere. De er ganske enkelt blevet immune overfor pressens ensidige og til tider ondskabsfulde dækning.

Trump viste dem respekt

Så dukkede Donald Trump pludselig op. Han viste folk i The Heartland respekt. Han fortalte dem, hvor storslåede de er, og at deres elskede fædreland nok skal komme på fode igen.

Trump forstod, at disse mennesker lader sig styre af sund fornuft, og at de ikke lader sig køre rundt med.

I modsætning til Obama og Clinton, så spillede Donald Trump aldrig skuespil. Han præsenterede sig, som det han var og er: En forretningsmand fra New York med milliarder af kroner på kontoen, der er stolt af sin smukke kone og sin familie. Han pralede faktisk med sine mange penge. Trump forsøgte heller ikke at skjule, hvor ubehøvlet, grov og fræk han er.

Det kunne vælgerne midt i USA godt lide. De stemte på ham, og derfor blev Trump præsident for fire år siden.

Har leveret varen

Trump har efter sine vælgeres mening ikke svigtet dem. Han har tværtimod leveret varen. Økonomien er blomstret op. Arbejdsløsheden er faldet. Tusinder af illegale grænseoverløbere er blevet stoppet. ISIS blev slået. Nordkorea er ikke længere en åbenlys fare. Flere handelsaftaler er blevet genforhandlet, Kina har fået en tur i vridemaskinen, og militæret er blevet genopbygget.

Samtidig er USA blevet selvforsynende med olie, og med Trump som mellemmand er der opnået opsigtvækkende resultater under fredsforhandlingerne i Mellemøsten.

De vil se resultater

Trump har i hele sin præsidentperiode været kradsbørstig og grov. Men han har været effektiv.

Derfor har 74 millioner amerikanere i The Heartland endnu engang stemt på Donald Trump. De hader bullshit og slesk tale. Her er det resultaterne, der tæller.

For dem forbliver Donald og Melania Trump altid ’One of Us.´

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu