ANNONCE

Derfor er der altid vejarbejde om sommeren

14. juli 2020 19:27 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Synes du også det er vildt irriterende, at der altid er vejarbejde, når du skal på sommerferie? Her er grunden.

Derfor er der altid vejarbejde om sommeren
Og grunden er faktisk god! Arkivfoto: Morten Germund / SCANPIX

Sommeren er den bedste tid på året til at forny de nedslidte belægninger, og det er der en helt særlig grund til. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Danskerne må væbne sig med tålmodighed, når de hver sommer sætter sig i bilerne for at drage på ferie. Men det er bestemt ikke for at genere bilisterne, at asfaltudlæggeren rykker ud for at vedligeholde de mange kilometer statsveje, pladser, landeveje og broer.

Tværtimod.

De varme sommermåneder hjælper nemlig til at holde temperaturen i asfalten, når den skal lægges ud på vejene.

Artiklen fortsætter under videoen. 

– Hvis vi skal skabe holdbare veje til vinterhalvåret, skal disse udføres om sommeren. Af den simple årsag, at det er svært at udføre asfaltarbejde om vinteren, hvor de lave temperaturer afkøler asfalten for hurtigt og derfor ikke giver den nødvendige tid til at transportere, bearbejde og udlægge den varme asfalt”, siger Leif Esager, Markedschef i NCC Industry, Asfalt.

Asfalten skal i hele udførelsesprocessen helst holde en temperatur mellem 120 og 140 grader for at kunne hærde optimalt, og derfor er sommeren den bedste tid på året til at udskifte de nedslidte asfaltbelægninger.

Prøver at genere så lidt som muligt

NCC skal lægge ny asfalt på mange kilometer veje i Danmark hen over de kommende sommermåneder. NCC prøver dog på at genere bilisterne så lidt som muligt.

– Vi ved, vi er i vejen for bilisterne især i ferieperioden, men vi stræber altid efter at tage hensyn til både sikkerhed og trafikafvikling, siger Leif Esager og fortsætter:

– Derfor udfører vi også asfaltarbejde om aftenen og i de lyse sommernætter, som gør det muligt for vores medarbejdere at se, hvad de laver. Det er endnu en grund til, at vi primært arbejder på vejene om sommeren.

I løbet sommeren kan man støde på NCC i færd med at lægge asfalt på blandt andet den fynske motorvej, Herningmotorvejen (M66), E20 mellem Korsør og Slagelse og E20 ved Vejen for bare at nævne nogle stykker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu