ANNONCE

Derfor er det vigtigt at blive testet to gange

28. november 2020 08:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Styrelsen for Patientsikkerhed har brug for viden.

Derfor er det vigtigt at blive testet to gange
Det er vigtigt at blive testet to gange, hvis man har været i nærkontakt med en smittet. Foto: Scanpix/Lisi Niesner

Hvis du har været i nær kontakt med en person, der er smittet med coronavirus covid-19, er du selv i høj risiko for at blive smittet. Derfor skal du blandt andet testes for sygdommen, ikke bare en men to gange.

Sundhedsstyrelsen skriver, at den første test skal tages tidligst fire dage efter, du sidst var i kontakt med den smittede person, mens anden test skal tages to dage efter den første test.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det vigtigt, at du bliver testet to gange for at sikre, at du er smittefri, og Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer alle nære kontakter til at følge retningslinjerne.

I en pressemeddelelse sætter Styrelsen for Patientsikkerhed flere ord på, hvorfor det er vigtigt at blive testet først 4 og så 6 dage efter kontakt med en smittet.

– For de fleste personer, udvikler virusset sig sådan, at det kan ses i en test allerede på 4. dagen. Men der er også personer, hvor vi skal hen på 6. dagen før, at der er virus nok til, at det kan ses i en test. Derfor er det vigtigt, at alle nære kontakter, der testes negativ i første test, også tager test nummer 2. Så får vi nemlig så mange smittede nære kontakter med i smitteopsporingen som muligt, siger overlæge Lena Graversen, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, i pressemeddelelsen.

Husk dine tests

Sundhedsstyrelsen skriver, at du som nær kontakt ikke kan vide, om du er smittet, før du er blevet testet. Derfor skal du, hvis du opdager, at du har været i nærkontakt med en smittet, gøre flere ting.

Du skal først og fremmest gå i selvisolation og være særligt opmærksom på både hygiejne og rengøring. Herudover skal du sørge for at blive testet, og det er altså særdeles vigtigt, at du ikke nøjes med at blive testet én gang, uanset udfaldet af denne test.

– Vi ser, at nogle nære kontakter springer testen på 6. dagen over, når de har fået et negativt svar på den første test. Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer derfor alle nære kontakter til at følge retningslinjen og lade sig teste 2 gange, siger Lena Graversen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu